Інтелект на службі публічного управління

6 квітня в Івано-Франківській обласній науковій бібліотеці імені Івана Франка  відбулася презентація наукової монографії «Інтелект у публічному управлінні ресурсами територіальних громад України» авторства науковців Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу – директора Інституту державного управління та гуманітарної підготовки, проф. Д. І. Дзвінчука, аспіранта кафедри публічного управління та адміністрування М. О. Лютого, д. філос. з публічного управління Р. В. Панасюка та д-р. екон. н. проф. В. П. Петренка.

2Модератор – проф. Дмитро Дзвінчук, розповів присутнім про книгу, яка презентується та наголосив на важливості її тематики в сучасних умовах. У своїх дослідження науковці не лише не лише сформулювали рекомендації щодо належного управління інтелектом людських ресурсів будь-якої системи, але й запропонували нові технології та моделі управління життєдіяльності територіальних громад, що спрямовані на інтелектуалізацію управління і лідерства. У монографії аналізується використання інтелектуального потенціалу людей, який не завжди використовується належним чином. Приклади успішного впровадження нових підходів у практичне управління подано на прикладі деяких територіальних громад Прикарпаття. Автори. наголошують на небезпеці неефективного використання інтелектуальних ресурсів та роблять акцент на важливості розумного підходу до1 управління людським 3потенціалом.

Цю думку підтримує у своєму виступі міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, який завітав на презентацію разом з іншими керівниками територіальних громад: «Кожен економічний результат – наслідок ухвалення конкретних рішень. А перефразовуючи класика, немає недорозвинутих громад,  є недорозвинутий менеджмент управління. Менеджмент, заснований на інтелекті, це – базова складова розвитку».

Ділилися своїми враженнями від презентованої книжки досвідчені управлінці і відомі науковці. Цікавими роздумами про роль інтелекту в розбудові майбутнього України поділилися заступник директора Держдепартаменту економіки Івано-Франківської ОДА Володимир Попович, проректор з наукової роботи ІФНТУНГ, проф. Ігор Чудик, директор Департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА Віктор Кімакович, д-рк наук з державного управління, доц. кафедри ПУА Мар'яна Орлів та інші.

Високо оцінив монографію науковців ІФНТУНГ й проректор з наукової роботи, проф. Ігор Чудик. Детальніше в сюжеті:

  • 1
  • 2
  • 3
  • 5
  • 6