ІФНТУНГ – один із організаторів масштабного наукового конгресу!

«Майбутнє науки створюється нашими діями сьогодні» – під таким гаслом стартувала сьогодні масштабна наукова подія - IV Міжнародний науковий конгрес SOCIETY OF AMBIENT INTELLIGENCE 2021, який об’єднав понад 500 учасників з 24 країн задля обміну досвідом, науковими відкриттями та досягненнями, а також генерації нових знань про сучасне суспільство та перспективи його розвитку.

2Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу спільно з кількома університетами 9 країн (Україна, Латвія, Узбекистан, Грузія, Словаччина, Ізраїль, Румунія, Польща, Казахстан) виступив організатором наукового форуму. Захід буде проходити протягом 12-16 квітня в змішаному форматі (off-line/on-line) одночасно в Україні, Узбекистані та Латвії, за підтримки генеральних партнерів: ТОВ «Метінвест холдинг», ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», ГО «Криворізька фундація майбутнього». Захід проходить на базі Державного університету економіки і технологій (м. Кривий Ріг).

1З вітальним словом до учасників ISC-SAI 2021 звернулися керівники університетів, наукових інституцій та організацій України, Латвії, Польщі, Узбекистану, Таджикистану, Казахстану, Грузії, які, представляючи різні культури, наукові традиції, зійшлися в позиції, що обмін ідеями та їх апробація у дискусіях є основним фактором розвитку науки.  Від ІФНТУНГ учасників наукового конгресу привітала проректорка, професорка Ліліана Гораль: «Університет нафти і газу уже вдруге виступає одним із організаторів цієї непересічної наукової події. Основні наукові напрями, що розвиваються в нашому університеті, стосуються, безперечно, енергетичної безпеки держави, забезпечення вуглеводнями економіки України, при дотриманні всіх збалансованих показників сталого розвитку. Проте сьогодення вносить свої корективи і в ті програми, над якими ми працюємо. Окрім енергетичної безпеки, зараз ми зосереджуємось  на дослідженнях водневої енергетики; безвуглецевих технологій; трансформації промисловості в умовах нових викликів, спричинених Індустрією 4.0, пандемією Covid-19, екологічними кризами та територіальним устроєм. Частину наших напрацювань ми представимо під час секційних засідань. Сподіваюсь, що всі доповіді, дискусії та напрацювання ISC-SAI 2021 стануть основою подальшої наукової співпраці між університетами й інституціями, які представлені сьогодні! Тож плідних результатів нам!»

Свої напрацювання учасникам конференції також презентують науковці ІФНТУНГ – доцентка кафедри прикладної економіки Інеса Хвостіна та доцентка кафедри фінансів Віра Шийко.

3Відзначимо, що до конгресу долучилися й наші нові партнери - Таджицький національний університет, з яким нещодавно ІФНТУНГ підписав угоду про співпрацю, що засвідчує наміри сторін у налагодженні наукових зв’язків і реалізації спільних наукових та освітніх проєктів. Участь ректора Таджицького національного університету Кобилджона Хушвахтзода у роботі ISC-SAI 2021 стане першим кроком до втілення закріплених у документі положень.

Загалом 5 днів конгресу ISC-SAI 2021 охопить значну кількість різноманітних наукових заходів: доповіді вчених і професіоналів, наукові секції, панельні дискусії, студентські конкурси та стажування тощо. Так, програмою передбачено:

● Дискусійні панелі та конкурси:

- Міжнародний конкурс молодіжних бізнес-проектів та стартапів;

- Міжнародне стажування для студентів юридичних клінік;

- панельна дискусія «Механічна інженерія та мехатронні системи»;

- панельна дискусія «Ecology is a Priority»;

- панельна дискусія «COVID vs Education».

● Напрями роботи секцій:

Секція 1. Інформаційні технології та інновації в бізнесі

Секція 2. Бізнес-комунікації та лінгвістика

Секція 3. Цифрове суспільство в національних правових системах

Секція 4. Соціальна робота та штучний інтелект

Секція 5. Екологія та простір життя

Секція 6. Механічна інженерія та мехатронні системи

Пряму трансляцію основних заходів можна переглянути на Facebook-сторінці IV International Scientific Congress Society of Ambient Intelligence 2021

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5