Чотири нові угоди про співпрацю з ЗВО Таджикистану: результати освітнього форуму

Карантин – не привід зупинятися у пошуку нових контактів і розширенні міжнародної діяльності.

​​​​​​​3Так, проректор Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, професор Максим Карпаш, в компетенцію якого входить міжнародна діяльність, у складі делегації Міністерства освіти і науки України та керівників провідних закладів вищої освіти, на чолі з Міністром освіти і науки Сергієм Шкарлетом, відвідали столицю Республіки Таджикистан – місто Душанбе. Тут проходив масштабний освітній форум «Навчайся в Україні», організований Українським державним центром міжнародної освіти МОН у рамках виконання Указу Президента України № 210/2020 «Про вдосконалення вищої освіти в Україні». Мета освітнього заходу – популяризація можливостей здобуття вищої освіти в Україні для іноземних студентів. Загалом у роботі форуму взяли участь міністри освіти і науки обох держав, Посол України в Республіці Таджикистан, представники провідних ЗВО України.

2Під час виставки «Study in Ukraine», що відбулась у рамках форуму в Таджицькому аграрному університеті імені Шіріншо Шотемур, представники ЗВО України розповіли про переваги навчання в кожному університеті. ІФНТУНГ також презентував свої освітні можливості для таджицьких студентів. Відзначимо, що наш університет має належний потенціал для забезпечення якісної підготовки фахівців з урахуванням сучасних вимог ринку праці та проведення наукових досліджень. Так, в ІФНТУНГ є сучасна матеріально-технічна база для підготовки фахівців міжнародного визнання. В нас функціонують високотехнологічні лабораторії: апаратно-програмних засобів «SIEMENS»; тампонажних розчинів; автоматизованих систем керування та промислових телекомунікацій «Phoenix-Contact»; Smart-технологій; «Інтернет речей», працює «IT-Академія» тощо. А для того, щоб студентам було легко та приємно жити і вчитись, університет дбає про гідні умови в гуртожитках: тут є все необхідне для проживання, занять і відпочинку. Окрім того, ІФНТУНГ має бази практик, навчально-лабораторні корпуси та базу відпочинку. Також в ІФНТУНГ є всі можливості для творчого розвитку. Наші студенти-іноземці завжди беруть активну участь у художній самодіяльності, активно долучаються до всеукраїнських змагань, флешмобів і культурної роботи не тільки університету, але й міста чи області.

3Інформація про освітні можливості ІФНТУНГ викликала чималу зацікавленість серед студентів і освітян таджицьких університетів. Як результат – підписано чотири нові угоди про співпрацю з провідними закладами вищої освіти Таджикистану. Так, ІФНТУНГ співпрацюватиме з найбільшим університетом цієї держави – Таджицьким національним університетом, що налічує 118 кафедр і понад 35 тисяч студентів, Інститутом туризму, підприємництва та сервісу, Таджицьким технологічним університетом і Дангаринським державним університетом. Університети співпрацюватимуть в освітній і науковій сферах з метою розвитку академічного співробітництва, організації наукових стажувань, науково-практичних конференцій, семінарів тощо. Заплановані також спільні дослідження в межах наукових програм і ґрантів.

4За словами проректора Максима Карпаша, цей масштабний освітній захід відкрив додаткові можливості для розвитку двосторонніх проєктів в галузі освіти й науки з ЗВО Таджикистану, що сприятиме міжнародному визнанню нашого університету: «Форум дозволив ширше презентувати наші освітні можливості, став хорошим засобом для залучення іноземних студентів до навчання в українських університетах. І це не може не тішити. Бо збільшення іноземних студентів – це, з однієї сторони, додаткові кошти, з іншої – визнання нашого університету за кордоном!»

 

 

 

  • 1
  • 6
  • 2
  • 6
  • 3
  • 5