Запорука успіху в кар’єрі

Що є запорукою успіху у професії? Кожен HR назве вам дві його складові – «hardskills» і, звісно, «softskills». А де ж їх взяти молодому фахівцеві, який стартує на ринку праці? Відповідь очевидна – з того освітнього багажу, який виніс зі стін університету. От тільки вимоги роботодавців стрімко змінюються, відповідно до конкурентних умов, і не все з підручників десятирічної  давності придається в роботі.

Тому для того, аби випускники Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу завжди йшли в ногу з часом, викладачі працюють над постійним удосконаленням освітніх програм. І не самостійно, а в тісній співпраці з тими ж таки роботодавцями, які вже завтра проводитимуть співбесіди з претендентами на вакансії у своїх фірмах. Зайве говорити, що перевагу матимуть ті, які відповідатимуть їхнім вимогам.

Саме для того, щоб випускники ІФНТУНГ були в таких випадках поза конкуренцією, професорсько-викладацький склад кафедри публічного управління та адміністрування систематично проводить зустрічі зі стейкхолдерами: днями обговорювалась освітньо-професійна програма зі спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування». 

Гарант освітньо-професійної програми Лариса Мосора ознайомила присутніх із нормативними змінами, які мають бути внесені до освітньо-професійної програми, та запропонувала стейкхолдерами надати свої рекомендації щодо її вдосконалення.

 Зі своїми пропозиціями виступили голова Лисецької територіальної громади Анатолій Лущак, керуючий справами Івано-Франківської обласної ради Михайло Королик і керуючий справами виконкому Івано-Франківської міської ради Ігор Шевчук, які, насамперед, підкреслили високий рівень підготовки магістрів на кафедрі ПУА ІФНТУНГ та запропонували шляхи покращення такої підготовки відповідно до сучасних запитів і потреб системи місцевого самоврядування України.

Плідною виявилась і зустріч в.о. завідувачки кафедри туризму, рекреації та регіонального розвитку, гаранта ОП "Туризм" Ярослави Коробейникової з випускницею освітньої програми "Туризм" Ксенією Микуляк, яка зараз є власницею туристичного агентства "7 континентів".

Ксенія Микуляк зазначила, що ОП "Туризм" в ІФНТУНГ відповідає сучасним вимогам туристичного ринку праці. Йшлося також про посилення цифрових компетенцій студентів кафедри, їхнє вміння формувати якісний контент на сайті туристичного підприємства в умовах переходу багатьох фірм у режим роботи віртуального офісу. В результаті було укладено угоду щодо проходження виробничих практик студентів бакалаврату ОП "Туризм", ОП "Міжнародний готельно-туристичний бізнес" та магістерської програми "Туристичний бізнес-менеджмент".

Своєю чергою працівники кафедри філології та перекладу ІФНТУНГ провели міжкафедральний семінар, що мав на меті  обговорення бакалаврської та магістерської освітніх програм «Германські мови та літератури (переклад включно) – перша англійська», за якими навчаються філологи-здобувачі вищої освіти ІФНТУНГ. До обміну досвідом між колегами з інших ЗВО України та напрацювання рішень стосовно покращення освітніх програм ІФНТУНГ долучилися доктор філологічних наук, професор кафедри іноземних мов природничих факультетів Українського державного університету імені Михайла Драгоманова Світлана Іваненко та доцент кафедри теорії, практики та перекладу німецької мови КПІ ім. Ігоря Сікорського Оксана Туришева, гарант освітньої програми другого (магістерського) рівня вищої освіти «Германські мови та літератури (переклад включно), перша - німецька», а також доценти кафедри теорії, практики та перекладу німецької мови КПІ ім. Ігоря Сікорського Ольга Дзикович, Ірина Гаман та Олена Чайковська.

На кафедрі будівництва та енергоефективних споруд відбулось обговорення ОПП «Будівництво та цивільна інженерія» за спеціальністю 192 – «Будівництво та цивільна інженерія» другого (магістерського) рівня вищої освіти. В ньому взяли участь науково-педагогічні працівники кафедри будівництва та енергоефективних споруд, гарант освітньо-професійної програми (ОПП) «Будівництво та цивільна інженерія» Володимир Артим; виконуючий обов’язки завідувача кафедри будівництва та енергоефективних споруд Андрій Андрусяк; стейкхолдери освітньої програми; студенти спеціальності та запрошені гості. Свої міркування щодо напрямків вдосконалення програми висловили  депутат Івано-Франківської обласної ради та начальник відділу електронного забезпечення виконавчого апарату обласної ради Василь Мельничук  директор комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради «Проексперт» Василь Семотюк і директор ТОВ «ЗЕТІС» Олександр Козак.

До заходу також долучилися представники адміністрації інституту, зокрема директор Інституту архітектури, будівництва та енергетики Івано-Франківського технічного університету нафти і газу Мирослав Мазур.

Під час зустрічі гарант освітньої програми презентував основні складові ОПП. Йшлося про мету, перелік дисциплін, їх фокус та особливості, а також можливості працевлаштування майбутніх випускників, подальше навчання та професійну діяльність. Присутні стейкхолдери та запрошені гості взяли активну участь в обговоренні та висловили свої думки щодо перспектив удосконалення та покращення ОПП, а також наголосили на відповідності освіти вимогам ринку праці. Одним із важливих результатів зустрічі стало рішення відкрити на базі кафедри будівництва та енергоефективних споруд ІФНТУНГ науково-дослідну лабораторію сучасних технологій обстеження будівель та споруд.

 

  • 1
  • 2
  • 11
  • 22
  • 222
  • 22211
  • 9