Студенти бакалаврату відвідали податкову службу з ознайомчим візитом

24.05.2023 бакалаври 2,3,4 курсів спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа, страхування і фондовий ринок»  та 071 «Облік і оподаткування» ІФНТУНГ  на практиці знайомились з  податковою системою України та роботою Центру обслуговування платників м.Івано-Франківська.

Зустріч  з боку ІФНТУНГ організували доцентки, к.е.н. кафедри обліку Світлана Хома та кафедри фінансів Наталя Крихівська

Презентацію роботи Центру обслуговування платників провела начальник Івано-Франківської ДПІ Олександра Михайловська. Вона розповіла студентам про широкий спектр послуг, які надаються платникам податків, а також про використання сучасних електронних сервісів, які надає ДПС. У своїй розповіді Олександра Михайловська зосередилася на особливостях податкової знижки, яку можна отримати за оплату навчання студентами чи їх батьками, опікунами або ж дружиною чи чоловіком. Зокрема розповіла деталі оплати за навчальні послуги та зосередила увагу на документах, які необхідно подати для повернення коштів з бюджету.

Також ця зустріч надала студентам можливість ознайомитись з принципами оподаткування в Україні, закріпити свої знання, отриманими в навчальному закладі, а також ознайомитись з процедурами та сервісами, що спрощують взаємодію з податковою системою. Вони отримали вичерпну інформацію від начальника відділу інформаційної взаємодії ГУ ДПС в Івано-Франківській області Мар’яни Мороз, що допоможе їм в майбутньому правильно виконувати свої податкові обов’язки, не порушуючи законодавство, та скористатись можливими пільгами, які надаються студентам.

Під час цієї зустрічі начальник  управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС в Івано-Франківській області Василь Макулович розповів студентам про суть акцизного податку, його призначення та особливості сплати. Також посадовець розповів студентам про процедуру адміністрування акцизного податку, яка включає реєстрацію та ліцензування платників податків, подання звітності, контроль за правильністю сплати та здійсненням операцій з акцизними товарами.

Ця інформація стала важливим доповненням до загального уявлення студентів про податкову систему. 

На завершення заходу студентам наголошено, що отримати корисну інформацію з питань оподаткування можна з різноманітних джерел. Зокрема, цінну інформацію про податкові правила, процедури та зміни в законодавстві, які стосуються податків можна отримати на вебпорталі ГУ ДПС в Івано-Франківській області, так і в соціальній мережі Facebook та телеграм-каналі.

Детальніше про навчальний візит наших студентів до ІваноФранківської ДПС  читайте facebook сторінці кафедри фінансів та на сайті і facebook ІФ ДПС

 

 

  • Екскурсія ІФ ДПС 05_2023 (1)
  • Екскурсія ІФ ДПС 05_2023 (2)
  • Екскурсія ІФ ДПС 05_2023 (3)
  • Екскурсія ІФ ДПС 05_2023 (4)
  • Екскурсія ІФ ДПС 05_2023 (5)
  • Екскурсія ІФ ДПС 05_2023 (6)
  • Екскурсія ІФ ДПС 05_2023 (7)
  • Екскурсія ІФ ДПС 05_2023 (8)
  • Екскурсія ІФ ДПС 05_2023 (9)
  • Екскурсія ІФ ДПС 05_2023 (10)