Проблеми надрокористування та залучення інвестицій: ДКЗ залучає науковців

Нещодавно у Львові за організації Державної комісії України по запасах корисних копалин (ДКЗ) відбулась VIII міжнародна науково-практична конференція «Надрокористування в Україні. Перспективи інвестування». Конференція вже віддавна стала майданчиком для обговорення важливих галузевих питання для фахівців провідних державних та приватних компаній геологічної, гірничо- та нафтодобувних галузей, надрокористувачів, а також міжнародних представників. Захід1 залучив, окрім профільних компаній, й ЗВО, серед яких – Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу.

2Цьогорічна Конференція мала на меті напрацювати нові вектори розвитку міжнародного співробітництва з питань надрокористування знайти шляхи вирішення питань залучення інвестицій в мінерально-сировинний комплекс держави, удосконалити обмін досвідом з геологічного вивчення та використання надр. Були обговорення й інші актуальні проблеми геологічної галузі й надрокористування:  нарощення мінерально-сировинної бази України, визначення нових напрямів наукових досліджень.

Активними учасниками конференції були науковці ІФНТУНГ: завідувачка кафедри геології та розвідки нафтових і газових родовищ Ірина Михайлів, професорка кафедри фінансів Ліліана Гораль,  професор кафедри нафтогазової геофізики Дмитро Федоришин,  доцент кафедри геології та розвідки нафтових і газових родовищ Валерій Омельченко, директор Інституту3 природничих наук і туризм Олександр Трубенко. Вони виступили з доповідями у різних секціях, показуючи можливості наукового потенціалу ІФНТУНГ впливати на пошуки шляхів вирішення ключових проблем надрокористування в Україні залучення в галузь інвестицій.

Розпочалась Конференція Пленарним засіданням, опісля напружена робота продовжилась у 10-ти 4секціях:

  1. Реформування сфери використання надр: прозорість, відкритість, доступність;
  2. Управління ресурсами корисних копалин для сталого розвитку; 
  3. Інвестиційний потенціал мінерально-сировинної бази України;
  4. Методика і практика геолого-економічної оцінки родовищ корисних копалин за різними5 класифікаційними системами; 
  5. Енергетична незалежність України. Нарощування енергетичного потенціалу держави; 
  6. Критична сировина: глобальні перспективи для України; 
  7. Екологічні проблеми у зв’язку з розробкою родовищ корисних копалин;
  8. Використання підземних вод. переоцінка запасів та ресурсів підземних вод; 
  9. Відновлювані джерела енергії; 
  10.  Водень – перспективи енергії майбутнього.

Робота наукового заходу була плідною. Згодом з доповідями можна буде ознайомитись у збірнику, який вийде за матеріалами Конференції.

 

  • 2
  • 1
  • 3
  • 7
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8