Про міжнародний геотуризм розповів студентам професор з AGH

Нові вимоги до рівня вищої освіти передбачають впровадження сучасних методик викладання для забезпечення високої якості підготовки фахівців, адаптацію освітньо-професійних програм (ОПП) до сучасних вимог роботодавців, а також залучення професіоналів-практиків, фахівців з міжнародним досвідом, викладачів з іноземних університетів до проведення базових дисциплін. 

2Так, у межах міжнародного співробітництва між Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу та Краківською гірничо-металургійною академією імені Станіслава Сташиця (AGH) та за сприяння директора Інституту природничих наук і туризму, доцента Валерія Омельченка і завідувача кафедри загальної, інженерної геології та гідрогеології, професора Володимира Хомина була проведена гостьова лекція доктора Славоміра Бебенека з міжнародного геотуризму для студентів освітньо-професійної програми «Міжнародний готельно-туристичний бізнес».

1Привітав запрошеного лектора й представив студентам гарант зазначеної ОПП, професор кафедри загальної, інженерної геології та гідрогеології Володимир Гуменюк.

Зустріч з доктором Славоміром Бебенеком відбулась завдяки укладеному договору про співпрацю між  AGH й ІФНТУНГ, що забезпечує розвиток міжнародної співпраці в галузі освіти, наукових досліджень, інноваційних розробок, культурних обмінів та має на меті розширення міжнародного взаєморозуміння, а також розвиток і поглиблення дружніх стосунків між обома університетами.

Сьогодні геотуризм є одним з найперспективніших видів туризму, який пов'язаний з вивченням та дослідженням природних і культурних пам'яток нашої планети. Під час заняття доктор Славомір Бебенек навів багато прикладів успішного розвитку геотуризму в різних країнах світу та розповів про потенціал Польщі й України в цьому напрямку. Лектор висловив надію на те, що подана ним інформація була цікавою й корисною для студентів, а знання, отримані на лекції, вони зможуть використовувати в своїй майбутній професійній діяльності.

Під час зустрічі також було розглянуто й обговорено широке коло питань, що стосуються  напрямів співпраці для студентів і викладачів освітньо-професійної програми «Міжнародний готельно-туристичний бізнес». Подія була корисною й пізнавальною для всіх учасників, а співпраця між ІФНТУНГ та AGH  підтверджується ще раз як успішна та перспективна!

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4