Круглий стіл: актуальні аспекти дистанційного навчання

Актуальні аспекти дистанційного навчання стали предметом обговорення на Круглому столі  «Технологічні, методичні та педагогічні аспекти дистанційного навчання: від теорії до практики», який відбувся 12 червня на базі Центру дистанційного навчання (ЦДН) ІФНТУНГ. У заході взяли понад 30 представників навчально-педагогічного персоналу університету. Колектив ЦДН відзвітував про роботу упродовж 2022/2023 навчального року. Керівниця ЦДН Наталія Піндус1 презентувала присутнім стратегію розвитку Центру, а також проаналізувала результати педагогічного експерименту щодо впровадження змішаного навчання в університеті.

2Активну участь в обговоренні питань Круглого столу взяли: проф. кафедри метрології та інформаційно-вимірювальної техніки Чеховський С. А., викладач Фахового коледжу електронних приладів ІФНТУНГ Іванов О.О., колишня асис. кафедри підприємництва та маркетингу Орлова О. І., доцентки кафедри техногенно-екологічної безпеки та охорони праці  Лялюк-Вітер Г. Д. та Кривенко Г. М., доц. кафедри обліку та оподаткування Долішня Т. І., доц. кафедри інженерної та комп'ютерної графіки Тарас І. П., завідувачка кафедри інженерної та комп’ютерної графіки Шкіца Л. Є., завідувачка кафедри англійської мови Тимків Н. М., доц. кафедри комп'ютерних систем і мереж  Гуменюк Т. В., начальник навчального відділу Шостаківський І. І.

Підсумовуючи дискусію, перший проректор, проф. Олег Мандрик у заключному слові відзначив якість  освітніх навчальних продуктів, створених за3 дистанційними технологіями. Олег Миколайович також подякував ЦДН за плідну багаторічну співпрацю та привітав викладачів, яких відзначила експертна комісія університету з атестації електронних навчальних курсів (ЕНК). Серед кращих: «Технологія конструкційних матеріалів» (автор – Олександр Іванов); «Практична підготовка з web-маркетингу» (автор – Олена Орлова); «Організація бізнес-проєктів» (автор – Тетяна Долішня); «Нарисна геометрія» (автор – Леся Шкіца); «Основи охорони праці та безпека життєдіяльності» (автор – Галина Кривенко); «Основи охорони праці» (автор – Галина Лялюк-Вітер); «Нарисна геометрія 131, 132, 133» (автор – Ірина Тарас); «Іноземна мова для академічних цілей, 101» (автор – Надія Тимків); «Теоретична механіка. 184» (автор – Іван Петрик).

Відтак були розглянуті перспективи роботи ЦДС з метою підвищення рівня якості навчання в університеті та сприяння педагогічним працівникам у наступних аспектах:

  1. Розроблення дистанційних курсів з урахуванням прийнятих рекомендацій та стандартів
  2. Надання доступу до  навчально-методичних матеріалів, розміщених на Інтернет-сторінці Центру
  3. Проведення контрольних заходів у формі комп’ютерного тестування з навчальних дисциплін
  4. Організація та проведення інтернет-конференцій
  5. Виконання робіт з конвертації матеріалів дистанційного курсу в платформу підтримки дистанційного навчання
  6. Здійснення технічної та організаційної підтримки проведення сесій за дистанційною формою;
  7. Проведення консультацій і семінарів по дистанційному навчанні, а також курсів підвищення кваліфікації викладацького складу
  8. Здійснення внутрішньої сертифікації електронних курсів
  9. Створення дистанційних курсів для абітурієнтів, що входять в програму довузівської підготовки з наступних дисциплін: українська мова та література, історія України, фізика, математика та географія.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6