Коли всі згуртовано беруться за добру справу

То й гуртожиток університету для тимчасово переміщених осіб відремонтували за місяць.Все це завдяки викладачам, науковцям, працівникам Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу та волонтерам, серед яких не лише прикарпатці, але й самі переселенці. Клеять, білять, свердлять, миють, прибирають, збирають меблі (подекуди – дизайнерські).

2За ремонт взялися небайдужі франківці, спільноти та переселенці – з Києва, Харкова, Кропивницького, Херсона, Маріуполя та3 інших міст в районі активних бойових дій. Благодійники допомагали грішми та матеріалами.

В гуртожитку, в якому спочатку планували провести косметичний ремонт, за місяць роботи вдалося повністю відремонтувати один із поверхів, а на трьох інших – зробити поточний ремонт.

У гуртожитку є 61 кімната. В них можна розмістити до 200 мешканців. Деякі пристосовані для проживання з маленькими дітьми. На кожному поверсі є кухні, санвузли. Обладнано душові, а на першому поверсі – ще й світлицю, де можна відпочити, попити чай чи каву, поспілкуватись.

Заселятись можна хоч вже на тих поверхах, де закінчили ремонт. Людям, які житимуть в гуртожитку, потрібно буде платити за комунальні послуги.

Цю ініціативу високо оцінила голова Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлана Онищук, яка відвідала будівлю та оцінила масштаби проведених1 ремонтних робіт. Очільниця ОВА не приховувала зворушення та гордості за наших людей, які є справжнім скарбом країни. Зі словами подяки Світлана Василівна  звернулась до координаторів ініціативи «Другий дім» – професорки кафедри фінансів Ліліани Гораль та завідувачки кафедри підприємництва та маркетингу Ірини Перевозової, всіх волонтерів, а також до ректора ІФНТУНГ Євстахія Крижанівського, який виплекав такий чуйний та ефективний колектив.

«Завдяки таким ініціативам область справляється з потоком внутрішньо переміщених осіб, яких на сьогодні налічується понад 125 тисяч. І це тільки ті, які зареєструвались. Реальна кількість може бути значно вищою. Тож область має та ще тривалий час матиме потребу в житлі для переселенців.

Відремонтований в короткі терміни гуртожиток ІФНТУНГ – яскраве свідчення нашої єдності, небайдужості, щедрості у нашому прагненні допомогти. Я дякую кожному, хто долучився до ремонту, до свого особистого волонтерського фронту, за щоденну цілодобову працю, за щирі серця, бо без такої згуртованості мешканців Прикарпаття неможливо було б так ефективно допомагати людям, які щоденно до нас звертаються».

Наразі обговорюється алгоритм заселення.

Тримаємо стрій, працюємо, допомагаємо і ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!

 

  • 6
  • 2
  • 3
  • 1
  • 4
  • 5
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10