Зустріч зі стейкхолдерами: курс лекцій фахівців АТ «Прикарпаттяобленерго» для студентів спеціальності 141 «Електроенергетика»

Співпраця зі стейкхолдерами для Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу  є одним із основних напрямів, який дозволяє підвищувати якість підготовки висококваліфікованих фахівців, адаптовувати освітньо-професійні програмі (ОПП) до сучасних вимог роботодавців, забезпечувати для студентів проходження практики, а для випускників - працевлаштування.

Спікером наукового заходу виступив: Керніцький Петро Олексійович - начальник відділу по роботі з договорами АТ "Прикарпаттяобленерго", випускник кафедри ЕЕМ в 2004 році.


Тема сьогоднішньої лекції –"Роздрібний ринок електричної енергії. Функції оператора системи розподілу електричної енергії, постачальників та виробників розподіленої генерації. Договірні відносини."

З метою покращення практичної складової навчання в ІФНТУНГ постійно проводяться зустрічі, лекції, практичні заняття зі стейкхолдерами ОПП.  Так, сьогодні, 14 вересня, студенти  спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів освіти ознайомилися з передовим досвідом фахівців  АТ «Прикарпаттяобленерго»  щодо розвитку та роботи ринку електроенергії України, а також отримали знання про договірні відносини й останні зміни в законодавстві для виробників електроенергії.

Привітав студентів і представників АТ «Прикарпаттяобленерго» завідувач кафедри електроенергетики, електротехніки та електромеханіки Петро Курляк, а основним спікером заходу виступив начальник відділу по роботі з договорами компанії, випускник цієї ж кафедри, який має надзвичайно великий практичний досвід, Петро Керніцький.

Від фахівця студенти дізнались як функціонує роздрібний ринок електричної енергії; які функції оператора системи розподілу електричної енергії, постачальників і виробників розподіленої генерації; про договірні відносини. Також спільно з викладачами та спікером подискутувати про перспективи розвитку енергетики України та Європи.

Підбиваючи підсумки, можна підкреслити, що студенти могли змогу поставити питання спікеру, подискутувати про перспективи розвитку енергетики України та Європи, структурувати власні знання.
Нагадаємо, що це вже друга лекція, яка стала можливою завдяки укладеному нещодавно договору про співпрацю між АТ «Прикарпаттяобленерго» й ІФНТУНГ.

Більше фото можна переглянути за посиланням: ФОТО зустрічей з стейкхолдерами

Зустріч зі стейкхолдерами: від теорії до практики

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця