Winter School-2023 “Smart Public Space in Prosument Energy Transition”

Завідувач кафедри кафедри електроенергетики, електротехніки та електромеханіки Петро Курляк та доценти кафедри Ярослав Бацала, Надія Габльовська та Уляна Николин (Інститут архітектури, будівництва та енергетики).  взяли участь у програмі мобільності викладачів International Interdisciplinary Winter School “Smart Public Space in Prosument Energy Transition” в Сілезькому технологічному університеті у м. Глівіце (Польща) (Silesian University of Technology. Gliwice, POLAND), яка відбувалася в період з 01.02.2023 по 10.02.2023.  Сілезький технологічний університет у м. Глівіце прийняв 30 учасників з понад 10 країн – України, Литви, Естонії, Угорщини, Румунії, Чехії, Італії, Грузії, Йорданії, Єгипту та Іраку.

Інтенсивна  програма навчання поєднувала  лекції та лабораторні роботи, які проводили професори з Сілезького технологічного університету, а також індустріальні візити до «Nexteer Automotive»  в місті Тихи (компанія, що займається технологіями керування рухом, має інноваційний портфель продуктів і технологій, який включає електричні та гідравлічні системи рульового керування, системи трансмісії, eDrive та програмні рішення), а також  Арена Глівіце (системи освітлення, вентиляції, керування, пожежогасіння).

Було прослухано такі лекції:

- Енергетична трансформація. Сучасні матеріали для фотоелектричних технологій (Dr. K. Bodzek);

- Категорії надпровідних матеріалів та їх використання для енергетичних систем майбутнього (prof. M. Stępień);

- Модель публічного простору в університетському містечку на прикладі вулиці Академіцька в Ґлівіце. Просторовий аналіз, картографування за допомогою Google та GIS на прикладі міст Глівіце та Забже  (prof. T. Bradecki);

- Дослідження мікроструктурних характеристик конструкційних матеріалів (dr. D. Łukowiec);

- Польська культура (Maria Banas);

- Оптоелектроніка (Dr. Marcin Procek);

- Сучасні матеріали, що використовуються у протипожежному захисті (prof. P. Wrona);

- Засоби індивідуального та колективного захисту (prof. K. Tobór-Osadnik);

- Передові методи модифікації поверхні матеріалів (prof. M. Adamiak);

- Мислення життєвого циклу в вищій освіті для планування досліджень (Dr. Sz. Sobek);

- Планування експериментів (prof. M. Sajdak);

- Технологія VR для переходу енергії (prof. R. Greszczynski – THM University of Applied Sciences, Germany);

- Використання лужно активованих матеріалів у цивільному будівництві - екологічно чиста та енергозберігаюча альтернатива бетону. Виділення та уловлення CO2 (Dr. Sz. Dawczynski);

- Технології Digital Twins (prof. A. Rassolkin – Tallinn University of Technology, Estonia);

- Smart матеріали (prof. M. Palacz);

- Економічно ефективні матеріали для зберігання тепла (prof. M. Lutynski);

- Технології розумного міста для охорони здоров’я наступного покоління (Dr. A. Woźniak) .

Матеріали лекцій будуть використані викладачами ІФНТУНГ для навчання студентів першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електротехнології» для виконання науково-дослідницьких робіт та дисциплін «Електртехнічні матеріали», «Проектування електропостачальних систем», «Електрообладнання сонячних електростанцій» та «Комп`ютерне моделювання та симулювання електротехнічних комплексів».

Більше фото можна переглянути за посиланням

Щиро дякуємо польським друзям за запрошення, а особливо професору Mariusz Stępień за відмінну організацію цього наукового заходу!

Учасники програми отримали сертифікати. Зображення видалено.

Зображення видалено.Зображення видалено.Зображення видалено.Зображення видалено.