Виграємо гранти та реалізуємо проекти

У рамках реалізації міжнародного проєкту SN/0285/01, спрямованого на встановлення співпраці між університетами Центральної та Східної Європи, створення дослідницьких мереж, консорціумів та реалізацію спільних проєктів, фінансованих Європейським Союзом, учасники проекту від Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу долучились до роботи конференції «Технології – Суспільство – Сталість у Центральній та Східній Європі» в Польщі. 

З вітальним словом на відкритті конференції виступив професор кафедри туризму, рекреації та регіонального розвитку (ТРРР), головний експерт проекту Володимир ГУМЕНЮК. Українській науковець у своєму виступі зазначив, що сталий розвиток вимагає передусім безпеки людського капіталу, а  Україна нині живе в новій реальності, та водночас створює нову реальність для всієї Європи. Він також висловив вдячність полякам та уряду Польщі за підтримку, надану Україні, та сподівання, що: «Незабаром українські науковці матимуть нагоду запросити колег взяти участь у наукових заходах не лише у Львові чи Івано-Франківську, але й у Києві, Харкові та інших відбудованих містах України. Адже практика організації наукових заходів у рекреаційних місцях демонструє їхню надзвичайну ефективність». 

Перший етап проекту відбувся у формі Міжнародної конференції 20-22 травня 2024 року у рекреаційному місті Казімєж-Дольний, Польща.  ІФНТУНГ на цьому заході представляла команда науковців: проф. Володимир ГУМЕНЮК, доценти кафедри ТРРР Наталія КАЗЮКА й Ганна КОСТЕНКО, асис. кафедри і практик бізнесу Людмила СЕМИРГА та аспірант Віталій ДМИТРУК. Доповідь «Value-Based Management in Oil and Gas Companies: A Vector for Sustainable Development», підготовану спільно з аспірантом  В. ДМИТРУКОМ, представив В. ГУМЕНЮК.

Другу доповідь – «Sustainable Development of Resort and Recreation Areas: Financial, Marketing and Management Aspects» за результатами наукової роботи В. ГУМЕНЮКА, Н. КАЗЮКИ, Г. КОСТЕНКО та Л. СЕМИРГИ, представила у формі презентації Наталія КАЗЮКА.

На конференції відбулись також обговорення доповідей та дискусії.

Міжнародна науково-практична конференції «Технології – Суспільство – Сталість у Центральній та Східній Європі» стала важливим кроком у реалізації проекту SN/0285/01 «Технології – Суспільство – Сталість у Центральній та Східній Європі» та посприяла встановленню нових міжнародних наукових контактів, обміну досвідом та розробці спільних міжнародних рекомендацій для сталого розвитку в Центральній та Східній Європі.

Довідково. Проєкт фінансується в рамках гранту «Відмінна наука» та реалізується у співпраці з європейськими партнерами, серед яких: Католицький університет імені Івана Павла II у Любліні, Варшавська школа економіки, Даугавпільський університет, Польське товариство з оцінки технологій, Інститут економіки ім. Паата Ґугушвілі, Факультет соціології і педагогіки Варшавського університету суспільних наук, Фонд трансформації освіти та Академія ім. Леона Кожмінського у Варшаві.

 

  • 1
  • 2
  • 2
  • 3
  • 4