Відповідальна енергетична трансформація не має кордонів

Сьогодні у Кракові в Гірничо-металургійній академії ім. Станіслава Сташиця розпочали  роботу два заходи:  14-ий Польський конгрес працівників нафтової та газової промисловості та Конференція з геотехнологій та енергетики, які проходять під спільним гаслом «Відповідальна енергетична трансформація». У роботі наукових форумів бере участь делегація Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу: ректор Ігор ЧУДИК, радник ректора, академік НАН України Євстахій КРИЖАНІВСЬКИЙ та директор Інституту нафтогазової інженерії Олег ВИТЯЗЬ

Мета заходів –  підкреслити соціальну відповідальність за створення та перебіг процесу енергетичної трансформації в Польщі паливно-енергетичної промисловості та дослідницьких центрів, пов’язаних з нею. Також будуть показані перспективи сучасного розвитку паливно-енергетичного комплексу як привабливого кар’єрного шляху для майбутніх інженерно-технічних кадрів.

Тематичні напрямки включатимуть такі теми, як місце і роль декарбонізованих вуглеводневих палив в енергетичному балансі країни, перспективи розвитку вуглеводневої ресурсної бази, доступ до родовищ та охорона їх; енергетична трансформація нафтогазової галузі в умовах адаптації до зміни клімату; забезпечення та використання ресурсів геотермальної енергії; відходи як рушійна сировина для ресурсоефективної економіки; екологічно чисті технології в нафтопереробній промисловості тощо..

У рамках Конгресу 24 травня відбудеться також Польсько-Український форум, в якому візьмуть участь польські та українські компанії та дослідницькі центри, яким близькі ідеї раціональної, сталої трансформації та розвитку енергетичного сектору Польщі та України.

Основною ідеєю ФОРУМУ є зміцнення існуючих та встановлення нових виробничих і наукових контактів між фахівцями України та Польщі, обмін проблемами та досвідом їх вирішення. 

Тож наших делегатів очікує продуктивна робота, про результати якої вони поінформують нас після завершення конференції. 

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6