У вишиванках та на карематах

А ще на галявині поблизу пам’ятника видатному українському вченому та громадському діячу Івану ПУЛЮЮ лекцію про інтелектуальні системи аналізу даних для студентів 4-го курсу спеціальності «Інженерія програмного забезпечення» прочитав доц. кафедри інженерії програмного забезпечення Інституту інформаційних технологій Микола ЯЦИШИН. Креативний підхід до викладання для викладача вже став доброю традицією. Воркшопи, незвичні локації – це не просто фішка, щоб зацікавити студентів. Викладач пояснює: «День вишиванки та  пам’ятник Івану ПУЛЮЮ – знакові символи для українців. Вони підкреслюють нашу національну та наукову  ідентичність. Майбутні фахівці повинні розуміти, чого ми варті та чого варта українська наукова спільнота. Я намагаюсь у цей непростий для кожного українця і українки час мотивувати молоде покоління здобувати нові знання та креативно їх застосовувати. Керувався ще й тим, що серед ІТ-фахівців багато  прихильників відпочинку, які  після фізичних навантажень мають стійку звичку – поруч з повсякденними справами та захопленнями обговорювати  й професійні здобутки та проблеми та як їх подолати. Такий собі обмін досвідом у неформальній обстановці поза офісом».

Тож складні матерії про інтелектуальні системи аналізу даних, стратегії, підходи, які використовуються для організації нового проєкту і для підвищення ефективності виконання існуючого, сприймаються на природі інакше.  Свіже повітря, шум дерев, весняна природа  дозволили студентам позбутись певних комплексів, які вони набули за період дистанційного навчання. А ще природа спонукає розкрити уяву, що часто обмежується закритим простором, та надихає до простих, часто геніальних, рішень. 

До слова, ідея лекції під відкритим небом зацікавила й колег Миколи Миколайовича: завідувачка кафедри, викладачі та аспіранти кафедри інженерії програмного забезпечення завітали на лекцію на природі, щоб набратись досвіду й підтримати колегу. Велику допомогу в організації лекції надали також й колеги з кафедри фізичного виховання і спорту – завідувач кафедри Олег ВІНТОНЯК та викладач Андрій ГРАБЧУК.

У підсумку лекція пройшла цікаво й продуктивно. Видно, що студентам такий формат заняття припав до душі. Адже запорукою доброго засвоєння знань є не лише компетентний викладач, але й відсутність стресу та гарний настрій.

Декілька фото замальовок з лекції:

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9