Тепер справжні нафтовики!

Професійне свято працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості України, яке цьогоріч припадає на 12 вересня, традиційно відзначили в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу. Це свято справедливо можна назвати іменинами університету, бо ІФНТУНГ – єдиний  заклад вищої освіти України енергетичного спрямування з поглибленим вивченням особливостей роботи в нафтогазовій галузі!

Саме тому в нашому університеті вже майже 10 років поспіль існує добра традиція: напередодні професійного свята відбувається посвята нафтою студентів-першокурсників нафтогазових спеціальностей.

1З першим у житті професійним святом студентів-першокурсників привітав ректор університету, академік Національної академії наук України Євстахій Крижанівський. Він нагадав сьогоднішнім першокурсникам про важливу місію, яка чекає на них у майбутньому, оскільки ІФНТУНГ безпосередньо дотичний до зміцнення  енергетичної безпеки України: «Нехай всі ваші досягнення, здобуті в університеті, стануть основою розвитку нашої держави й досягнення нашої спільної мети – енергетичної незалежності України! Ви повинні розуміти, що тільки здобувши ґрунтовні знання й освоївши новітні технології, ми зможемо реалізувати ті проєкти, які так необхідні для розвитку нашої держави, підприємств, галузевих компаній, господарського комплексу тощо. Здоров’я вам, натхненної праці та результатів від неї!»

Про важливість обраного фаху, приналежність до великої армії нафтовиків, про нафтогазову та нафтопереробну галузь як основну ланку паливно-енергетичного сектору, що забезпечує ефективне функціонування та сталий розвиток економіки країни, її національну безпеку та енергетичну незалежність наголосив у своєму вітальному слові директор Інституту нафтогазової інженерії Олег Витязь.

На професійне свято завітало й кілька випускників ІФНТУНГ, які зараз є потенційним роботодавцями для студентів ІФНТУНГ. Привітали майбутніх нафтовиків операційний менеджер НГВУ «Долинанафтогаз» Ігор Гнип, директор науково-дослідного і проектного інституту Андрій Пошивак, менеджер з ремонту свердловин «Долинанафтогаз» Ігор Михайлишин.

За вагомі внески у розвиток нафтогазової галузі та виховання кадрів і з нагоди професійного свята кращі працівники університету були нагороджені грамотами й відзначені подяками.

2А тоді до своїх обов’язків приступила Її Величність - Королева Нафти. Привітавши студентів, вона віддала наказ запустити верстат-гойдалку, щоб добути карпатську, яка повинна передати студентам силу та енергію Землі. Вмочивши руку в нафту, процедуру посвяти провели директори профільних інститутів – Олег Витязь та Любомир Романишин і досвідчені професіонали галузі - Ігор Гнип,  Андрій Пошивак та  Ігор Михайлишин. Тож від сьогодні в ІФНТУНГ з’явилась нова когорта нафтовиків, які на запрошення голови студентського відділення міжнародної організації інженерів нафтовиків SPE Антона Бражника поспішили вступити в організацію, щоб отримати іменні сертифікати, які засвідчують посвячення.

Театралізоване дійство урочистої посвяти першокурсників відбулось за організації Центру культури і дозвілля студентів (режисер - заступник проректора з виховної роботи Наталія Концур). Свято не було б таким атмосферним без Королеви Нафти (Анна Вергринюк) та нафтовика (Віктора Добровольського). Святковими піснями учасників дійства привітали студентка ІНГІ Яна Чернець та студентка ІЕМ Марта Микитюк.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5