Стань частиною Українського Відродження!

Під таким гаслом в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу розпочалась робота Міжнародної конференції «Українське відродження».

Організатори Конференції (ГО «Спрямована дія» «Перший  добровольчий хірургічний шпиталь», ГО «Українські Студенти за Свободу», організація «Students For 3Liberty» та Аналітичний центр «Liberalni Institut») мають на меті створити платформу  для українських та іноземних студентів,5 молоді, яка збирається будувати нову країну зараз та після війни.

Тема цьогорічної конференції – «Українське Відродження : побудова нової генерації»,  якнайкраще відображає основні вектори формування покоління, на плечі якого ляже нелегка місія відбудови України.

Серед учасників заходу – студенти та молодь не лише з України, але й численні представники молодіжних організацій Чехії,  Австралії, Перу. Відомі вітчизняні та іноземні науковці, громадські діячі, економісти, освітяни, журналісти та видавці готові ділитись з ними баченням та досвідом щодо вирішення проблем відбудови.

 З вітальним словом до учасників конференції звернувся ректор Івано-Франківського національного технічного університету1 нафти і газу Ігор Чудик:  «Сьогоднішня конференція – дуже важлива, оскільки піднімає важливі питання для молоді, українського суспільства та європейської спільноти. Війна росії проти України змінила світ, який зрозумів, що Україна готова захищати і героїчно захищає свою незалежність та свободу, що Україна є частиною європейської спільноти. Можливістю провести Конференцію в Івано-Франківську ми завдячуємо нашим Збройним силам, у лавах яких служать й студенти ІФНТУНГ. Ми відчуваємо неймовірну підтримку всього світу і це надихає нас вірити, що перемога буде! І тоді постануть виклики відбудови країни, серед яких – енергетичні, екологічні й інші проблеми, що змінять економіку багатьох країн. І їх вирішувати нашій молоді, зокрема й студентам, які завжди були найбільш прогресивним 2авангардом суспільства. І шукати шляхи вирішення цих проблем слід вже сьогодні. Тож бажаю учасникам конференції плідної роботи та мирного неба на усією Європою».   

В рамках Конференції питання розглядаються блоками: 1. Уроки війни 2. Політика 3. Суспільство 4. Економіка 5. Студентські4 рухи 6. Освіта 7. Панельна дискусія «Цілі співпраці бізнесу, ЗВО та влади» 8. Міжнародна співпраця та допомога.

Мова конференції – англійська, тож викладачі та студенти кафедри філології та перекладу кваліфіковано забезпечують поряд з іншими фахівцями послідовний переклад.

 

Учасники Конференції познайомляться серед інших з концепціями Володимира В'ятровича (українського  історика,4 публіциста, політика,громадського діяча), Романа Турія  (головного редактора видання galka.if.ua), Романа Шеремети (випускника ІФНТУНГ, а сьогодні - українського економіста, науковця, ректора-засновника приватного вишу Амерікан Юніверсіті Київ (AUK), за рейтингом IDEAS-2018 мав один з найвищих рейтингів молодих економістів світу), Мартіна Панека (директора Ліберального інституту та колишнього головного редактора Laissez Faire) й ін.

ІФНТУНГ на заході представлятимуть: доц. кафедри державного управління та адміністрування Василь Остап'як з доповіддю «Загрози та виклики у боротьбі за національну ідентичність в час фронтової боротьби», директор Інституту економіки та менеджменту Іванна Запухляк з доповіддю «Економіка та енергетика: розвиток фотовольтаїки в Україні в післявоєнний період», проф. кафедри суспільних наук Володимир Сабадуха з доповіддю «Історія студентських рухів в Україні», доц. кафедри менеджменту та адміністрування  Леся Вербовська з доповіддю «Зміни у вищій освіті».

Учасники та спікери матимуть  можливість поспілкуватись у форматі питання-відповідь з заступником міністра освіти і науки України Михайлом Винницьким. Конференція триватиме 2 дні.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15