Спільно працюємо задля підвищення якості вищої освіти!

Співпраця університетів й обмін досвідом – серед основних складових підвищення якості вищої освіти в Україні. Так, днями відбулося спільне засідання кафедр фінансів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу та Національного університету «Львівська політехніка». Освітньо-професійну програму (ОПП) «Фінансовий менеджмент в сфері бізнесу» другого (магістерського) рівня спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» на засіданні презентували гарант ОПП  професорка Ліліана Гораль та завідувачка кафедри фінансів професорка Ірина Фадєєва. Зі свого боку колеги з НУ «Львівська політехніка» охоче поділилися досвідом створення та дії відмінної ОПП, а також висловили фахову думку та високо оцінили ОПП «Фінансовий менеджмент в сфері бізнесу», яка відповідає усім критеріям забезпечення якості освіти фінансистів. Рецензії на ОПП надали 4 доктори економічних наук, професори кафедри фінансів НУ «Львівська політехніка».

2Під час обговорення викладачами обох кафедри напрацьовані спільні висновки щодо системності освітнього процесу й особливостей практичної підготовки фахівців фінансової сфери. Фахівці констатували потребу перманентного вдосконалення ОПП «Фінанси, банківська справа, страхування і фондовий ринок» відповідно до динамічності вимог професійних компетенцій, hard skills поточного часу, що висуваються роботодавцям до майбутніх фінансистів. Адже зараз недостатньо володіти фундаментальними знаннями з макроекономічного аналізу, статистики, корпоративних фінансів, бюджетування чи фінансового менеджменту, потрібно також працювати з прикладними інструментами аналізу великих баз даних, моделюванням і прогнозування фінансових потоків, управлінням фінансовими ризиками зокрема та цілими проєктами загалом.

Викладачі обох кафедр переконані, що тільки спільними зусиллями можна підготувати справжніх фахівців для ефективного розвитку фінансово-кредитної системи України!

 

  • 1
  • 2