Розвиваємо співпрацю з британським партнером

В рамках другої  щорічної конференції ініціативи «Twinning» зі співпраці між університетами України та Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії , що проходить у місті Варшава, проректор Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу з наукової роботи Олександр Кондрат та координатор програми подвійних дипломів “Інформаційні технології для сталого розвитку енергетики”, доцент кафедри комп’ютерних систем і мереж Інституту інформаційних технологій Мар’ян Слабінога відвідали урочистий прийом у посольстві Великої Британії в Республіці Польща.

Завдяки роботі організаторів конференції, представники ІФНТУНГ отримали можливість вперше за більш ніж два роки війни (а водночас і співпраці з британським партнером, London South Bank University) зустрітися з представником цього університету особисто. Професор Равіндран Сундарараджан, представник Інженерної школи LSBU, висловив свою підтримку та готовність долучитися до відновлення університету після нещодавньої ракетної атаки російської федерації.

Після вітального слова представників британської дипломатії в Україні та Польщі й виступу керівника консалтингового агенства «Cormack» Чарлза Кормака розмова перейшла в неформальне річище й стосувалась поточної співпраці (гранти на проведення досліджень, програми подвійних дипломів), а також бачення подальших проєктів. У процесі обговорення виникла низка ідей щодо спільних досліджень та освітніх програм для подальшої реалізації.

"Друзі пізнаються в біді” та “A friend in need is a friend indeed” — два прислів’я різними мовами, які говорять про спільні цінності. І партнерство між ІФНТУНГ та LSBU в такий темний для України час — підтвердження правдивості цих слів.