Почути і бути почутим: день слухача курсів з економіки та основ бізнесу

Центр розвитку підприємництва «Бізнес-інкубатор» організував для слухачів навчального курсу для діючих підприємців «Креативна економіка, діджиталізація бізнесу і сталий розвиток» та навчального курсу для початківців «Основи бізнесу» День слухача курсів, який об’єднав тренерів та їхніх підопічних з двох навчальних курсів в стінах ЦРП.

1З вітальним словом до присутніх звернулась директорка Інституту економіки та менеджменту Іванна Запухляк: «Сьогодні – Всесвітній день економіста. Це – наше професійне свято, до якого тепер причетні й усі присутні. Бажаю вам  досягти успіху в усіх ваших починаннях, а наші викладачі докладатимуть максимальних зусиль, щоб вас навчати».

Більшість учасників знають один одного, адже курси розпочались 19 вересня та й триватимуть до 31 жовтня. Координаторка Центру2 розвитку підприємництва «Бізнес-Інкубатор», завідувачка кафедри прикладної економіки  ІЕМ Уляна Бережницька підкреслює, що навчання – надзвичайно масштабне: «16 аудиторних зустрічей, заняття відбуваються щосереди і щоп’ятниці, слухачі мають можливість у чотирнадцяти тренерів отримувати індивідуальні консультації». А от спланувала Уляна Богданівна захід, який передбачає вільне спілкування слухачів з усіма тренерами, цілеспрямовано 12 жовтня,  у святковий для економістів день: «Це дозволить у невимушеній неформальній обстановці почути відверті враження від слухачів, оцінити поступ чи виправити недоліки. Ми хочемо максимально допомогти та навчити наших курсантів, використати можливості проекту «Сталий розвиток МСП Івано-Франківської громади на засадах «зеленої», інноваційної, креативної економіки» на замовлення програми міжнародної співпраці  «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», що спільно фінансується Європейським Союзом та 4урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, в рамках якої ці курси відбуваються».

І очікування від заходу справдились. Слухачам такий формат припав до душі. Вони справді відчули та використали можливість бути почутими, адже до цього на заняттях вони здебільшого слухали. Першою до слова зголосилась слухачка курсу «Основи бізнесу» Марія. Вона від імені всієї групи подякувала тренерам, які3 ефективно та сумлінно працюють: «Для нас, початківців цей курс – особливо цінний завдяки мотивуючим та компетентним тренерам. А також завдяки креативним та ініціативним людям, які зібрались в групі. Все це разом надихає й дає надію, що ми реалізуємо наш потенціал».

Слухачі також висловили побажання щодо тем, які варто включити в навчальний курс ще до його завершення, зокрема, особливостей оподаткування та написання першого бізнес-плану.

Довідково. Виконавцем проекту «Сталий розвиток МСП Івано-Франківської громади на засадах «зеленої», інноваційної, креативної економіки» є Департаменту економічного розвитку, екології та енергозбереження Івано-Франківської міської ради, а партнером - Бізнес-Інкубатор ІЕМ ІФНТУНГ.

Програма спрямована на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств (МСП), а також підтримку інновацій та експорту.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7