Партнерство з Румунією попри війну у дії!

3-4 листопада 2022 в Бая-Маре (Румунія) за організації Технічного університету у Клуж-Напока (Північний університетський центр в Бая-Маре, Румунія), Independet university of Banja Luka (Сербська республіка) та Університету прикладних наук Кемптена (Німеччина) відбулась міжнародна конференція «Інноваційні ідеї в науці» («Innovative ideas in science - IIS2022»), в якій взяла участь делегація Івано-Франківського національного технічного університету нафти  і газу.

2До складу університетської делегації, очолюваної першим проректором, проф. Олегом Мандриком, увійшли: завідувачка  кафедри туризму Людмила Архипова, завідувач кафедри комп’ютеризованого машинобудування Віталій Панчук, проф. кафедри комп’ютеризованого машинобудування Олег Онисько, проф. кафедри технології захисту навколишнього середовища Теодозія Яцишин, економічний керівник міжнародних проєктів Тетяна Кулик, інженер І категорії каф. комп’ютеризованого машинобудування Юлія Медвідь, молоді науковці та аспіранти.

З доповідями на міжнародному науковому форумі виступили проф. Олег Мандрик («Екологічне партнерство між ІФНТУНГ (Україна) та технічним університетом Клуж-Напока північного університетського центру Бая-Маре (Румунія)») та проф. Теодозія Яцишин («Ресурсоефективні рішення для нафтогазової галузі»). В рамках конференції були також обговорені шляхи і напрями подальшої співпраці і можливості подання грантових заявок у програмах Європейського союзу.

Під час візиту відбулося також підписання договору про співпрацю між ІФНТУНГ та Технічним університетом Клуж-Напока (Cluj-Napoca), який скріпили підписами1 перший проректор ІФНТУНГ, проф. Мандрик О. М. та ректор Технічного університету Клуж-Напока (Cluj-Napoca), проф. Васіле Топа. Відповідно до підписаного Договору ІФНТУНГ матиме можливість брати участь в міжнародних наукових проектах країн ЄС, публікуватись в наукових виданнях країн ЄС, проводити підготовку та навчання студентів та аспірантів.

3У рамках візиту до Бая Маре відбулось також обговорення міжнародної наукової співпраці між ІФНТУНГ та Технічним університетом Клуж-Напока та спільних проектів: проект 2SOFT/1.2/86 «Ro-Ua Транскордонний академічний розвиток для досліджень та інновацій»/«Ro-Ua Trans-border Academic Development for Research and Innovation» (координатор – завідувачка кафедри інженерної та комп’ютерної графіки Леся Шкіца) та  проєкт HUSKROUA/1702/6.1/0022 «Регіональний центр навчання та моніторингу впливу електроустановок на навколишнє середовище – CRIMIGE» (координатор – завідувач кафедри екології Ярослав Адаменко). Щодо першого проекту відбувся семінар «Обмін практиками реалізації проектів між двома Центрами інноваційного розвитку» задля координації виконання спільних проектів «у матеріалі». Зокрема, було презентовано посібники, підготовлені спільно із румунськими колегами. Учасники проекту прозвітували про його перебіг та реалізацію.

За підсумками участі в конференції та звітів щодо реалізації проектів були напрацьовані напрями подальшої співпраці та подачі спільних заявок на участь в майбутніх проектах.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11