ОПП "Міжнародний готельно-туристичний бізнес" - рівень бакалавр

Рівень вищої освіти - перший (бакалаврський)

ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНА ПРОГРАМА

«МІЖНАРОДНИЙ ГОТЕЛЬНО-ТУРИСТИЧНИЙ БІЗНЕС»

спеціальності 242 Туризм і реакреація

(до 16 грудня 2022 року 242 Туризм)

 

ГАРАНТІЇ ЯКОСТІ ОСВІТНЬОЇ ПРОГРАМИ

         Відомості самооцінювання ОПП "Міжнародний готельно-туристичний бізнес"

         Рішення Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти

         Сертифікат про акредитацію освітньо-професійної програми "Міжнародний готельно-туристичний бізнес"

 

Програма спрямована на підготовку висококваліфікованих фахівців ГАЛУЗІ ТУРИЗМУ ТА ГОТЕЛЬНОГО БІЗНЕСУ для успішного здійснення професійної діяльності, завдяки НОВІТНЬОМУ ЄВРОПЕЙСЬКОМУ ПІДХОДУ ДО ОСВІТИ!

Наша ОСВІТНЯ ПРОГРАМА розроблена для сучасної прогресивної молоді!

Одним з них можеш стати саме ти!

Міжнародний готельно-туристичний бізнес - це абсолютний UPGRADE навчальних дисциплін та якості їх викладання!

  • МИ ЙДЕМО В НОГУ З ЧАСОМ

Завдяки європейському досвіду та міжнародній співпраці нам вдалось пристосувати освітню програму до вимог нового покоління 21ст., використовуючи сучасні технології та новітній підхід

  • МАЄМО СТУДЕНТОЦЕНТРОВАНИЙ ПІДХІД ДО НАВЧАННЯ

Наша робота орієнтується на студента! Саме тому ми динамічно змінюємось та вдосконалюємось, прислухаючись до його потреб, побажань та можливостей!

  • ПІДТРИМУЄМО ВІДМІННУ КОМУНІКАЦІЮ ТА ІНТЕГРАЦІЮ

Всі викладачі освітньої програми - це прогресивні, активні та різносторонні спеціалісти. Тому, не зважаючи на пандемію, військовий стан та інші виклики, що повстали перед нами, МИ ПРОВОДИМО ПЛАНОВІ ЗАХОДИ, беремо участь у конференціях, майстер-класах, екскурсіях, нон-стоп комунікуємо зі студентами та використовуємо сучасні технології для якіснішого засвоєння матеріалу. А ще відпочиваємо разом та подорожуємо як тільки це стає безпечним!

  • ЗАБЕЗПЕЧУЄМО ЗАКОРДОННУ ПРАКТИКУ ТА СТУДЕНТСЬКІ ОБМІНИ

Ми не стоїмо на місці і постійно розширюємо наші зв´язки із партнерами по всьому світу. Саме тому студенти мають змогу БРАТИ УЧАСТЬ У МІЖНАРОДНИХ ОБМІНАХ ТА ЗАКОРДОННИХ ОПЛАЧУВАНИХ СТАЖУВАННЯХ НА КАНІКУЛАХ.

  • ГОТУЄМО КВАЛІФІКОВАНИХ СПЕЦІАЛІСТІВ ІЗ ПРАКТИЧНИМ ДОСВІДОМ

Наша освітня програма передбачає оновлені цікаві сучасні лекції та великий акцент на практичний досвід!

 

Освітньо-професійна програма “Міжнародний готельно-туристичний бізнес” (далі – ОП МГТБ) для першого (бакалаврського) рівня вищої освіти (далі - ВО) , яка акредитується, є офіційним документом Івано-Франківського  національного  технічного університету нафти і газу (далі – ІФНТУНГ), що визначає компетентності, результати, термін навчання, встановлює перелік, структуру, обсяги освітніх компонентів (далі ОК), форми контролю й атестації здобувачів вищої освіти. На основі проведеного моніторингу ринку праці, дослідження галузевих та регіональних тенденцій розвитку сфери обслуговування, консультацій з представниками   бізнесу, освітнього середовища, прийнято ініціативне рішення про необхідність розробки і відкриття  ОП в межах ліцензованого обсягу спеціальності 242 “Туризм” на кафедрі туризму  ІФНТУНГ (протокол № 3 від 10.10.2019 р.) (https://salo.li/cA18C7D ). Ініціативу підтримано  на рівні структурного підрозділу ІФНТУНГ - Радою Інституту природничих наук і туризму  (протокол № 2 від 21.10.2019 р.) ухвалено рекомендацію Вченій раді ІФНТУНГ щодо відкриття ОП МГТБ та призначення гаранта проф. Гуменюка В.В. (https://salo.li/310C22D ).  ОП затверджена наказом № 346 від 24.12.2019  на виконання ухвали Вченої ради ІФНТУНГ від 11.12.2019 (https://salo.li/29e12ea ).  Відповідно до наказу “Про затвердження гарантів освітніх програм” № 133 від 12.06.2020 гарантом ОП призначено проф. Гуменюка В.В (https://salo.li/0f4feb2 ). У 2020 р. проведено перший набір на ОП МГТБ. У зв’язку зі змінами в структурі Інституту природничих наук і туризму, відповідно до наказу № 116 від 02.06.2021 р.  ОП з 01.07.2021 р.  переведено з кафедри туризму на кафедру загальної, інженерної геології та гідрогеології (https://salo.li/63bE3b7 ). У  2022 р., проведено модернізацію ОП МГТБ в контексті удосконалення компетентнісної парадигми  й урахування рекомендацій стейголдерів, відгуків здобувачів ВО (затверджено Вченої радою, протокол 07/638 від 29.06.2022 р.). У 2023 р внесено зміни до ОП  у зв’язку з трансформацією спеціальності 242 “Туризм” у “Туризм і рекреація” на підставі Постанови КМУ «Про внесення змін до переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти»  № 1392 від 16.12.2022 р.; (https://salo.li/C07dD68 ), враховано рекомендації представників  готельно-туристичного бізнесу й освітнього середовища (затверджено Вченої радою ІФНТУНГ, протокол 06/651 від 29.06.2023 р.). У зв’язку з реорганізацією структурних підрозділів ІФНТУНГ відповідно до наказу №179 від 05 липня 2023 р., (https://salo.li/5cD6D3a )  ОП МГТБ з 02.10.2023p. функціонує в Інституті економіки та менеджменту ІФНТУНГ (https://salo.li/6dcB4b0 ), базується на  кафедрі  туризму, рекреації та регіонального розвитку (https://salo.li/11A655A ). Розробники ОП: д.е.н., проф. Гуменюк В.В., к.е.н., доц. Казюка Н.П., к.г.н, с.н.с. Мельник А.В.,  директор туристичної агенції, асист. Семирга Л.І.

 

Освітньо-професійна програма Міжнародний готельно-туристичний бізнес 2024 р. (ПРОЄКТ).

Відгуки та пропозиції на проєкт ОПП 2024 р. просимо надсилати на пошту гаранта програми проф. Гуменюка В.В.:   volodymyr.humeniuk@nung.edu.ua

Зведена таблиця пропозицій та зауважень від стейкхолдерів до проєкту ОПП 2024 р. (завантажити).

 

ОПП «Міжнародний готельно-туристичний бізнес» 2023 р. (завантажити)

Навчальний план 2023 р. денна форма (завантажити)

Протоколи засідання кафедри (переглянути)

 

ОПП «Міжнародний готельно-туристичний бізнес» 2022 р. (завантажити)

Навчальний план 2022 р. денна форма (завантажити)

Протоколи засідання кафедри (переглянути)

 

ОПП «Міжнародний готельно-туристичний бізнес» 2021 р. (чинна ОПП 2020 року)

 

ОПП «Міжнародний готельно-туристичний бізнес» 2020 р. (завантажити)

Навчальний план 2020 р. денна форма (завантажити)

Протоколи засідання кафедри (переглянути)

 

Обов'язкові освітні компоненти

Дисципліни загальної підготовки

Історія України та української культури

Філософія 

Іноземна мова (за професійним спрямуванням)

Друга іноземна мова

Основи академічного письма

 

Дисципліни професійної підготовки

Бізнес-математика в готельно-туристичній сфері

Облік і оподаткування готельно-туристичного бізнесу

Інформаційні системи та технології в готельно-туристичному бізнесі

Професійна іншомовна комунікація в готельно-туристичному бізнесі

Вступ до фаху та організація наукових досліджень

Психологія в готельно-туристичному бізнесі

Безпека готельно-туристичного бізнесу

Рекреалогія та курортна справа

Туристично-рекреаційні ресурси світу

Географія міжнародного туризму

Туристичне країнознавство та краєзнавча діяльність

Міжнародний туризм і сфера послуг гостинності

Організація міжнародних подорожей і транспортного обслуговування туристів

Туристичний супровід та екскурсійна діяльність

Міжнародний туроперейтинг

Організація готельної справи

Організація ресторанної справи

Маркетинг у готельно-туристичному бізнесі

Менеджмент у готельно-туристичному бізнесі

Економічна теорія та конкурентна політика в туризмі

Економіка та фінанси готельно-туристичного бізнесу

Міжнародне правове регулювання готельно-туристичного бізнесу

Історія туризму та готельної справи

Світовий ринок туристичних послуг

Статистика міжнародного туризму і готельного бізнесу

Навчальна практика

Виробнича практика з  міжнародного туризму

Виробнича практика з готельної справи

Переддипломна практика

Атестаційний екзамен

Бакалаврська робота

 

Вибіркова частина

Дисципліни із кафедрального каталогу   

      Увага! Згідно наказу ректора ІФНТУНГ реалізація прав студентів на вільний вибір дисциплін передбачає обрання профільованих блоків, які включають фахові дисципліни і спрямовані на поглиблення фахових компетентностей. 

Основні етапи вибору:

1) дирекція інституту та гарант ОПП інформують здобувачів із процедурою вибору дисциплін (порядку, термінів, процедури запису на дисципліни);

2) здобувачі ознайомлюються із переліком профільованих блоків шляхом перегляду анотацій дисциплін;

3) голосування здобувачів за вибір блоку дисципліни за професійним спрямуванням шляхом подання відповідних заяв (у паперовій або електронній формах) до дирекції навчально-наукового інституту;

 4) узагальнення результатів (дирекція готує розпорядження щодо індивідуальних навчальних планів здобувача).

Пропонуємо ознайомитися з анотаціями/робочими програмами вибіркових дисциплін із профільованих блоків кафедри:

Вибірковий блок професійного спрямування "Міжнародний туризм":Вибірковий блок професійного спрямування "Готельний бізнес" :  

ПО 1.01 Поведінка споживачів на ринку туристичних послуг

ПО 2.01 Міжнародний діловий етикет і протокол

ПО 1.02 Міжнародні економічні відносини у сфері туризму

ПО 2.02 Кухні народів світу

ПО 1.03 Лінгвокраїнознавство

ПО 2.03 Офіційна мова ЄС (за вибором)

ПО 1.04 Виставковий бізнес

ПО 2.04 Регіональні обєкти промислового туризму та соціальна інфраструктура

ПО 1.05 Міжнародний курортний менеджмент

ПО 2.05 Державне регулювання курортно-рекреаційної сфери

ПО 1.06 Управління людськими ресурсами у сфері туризму

ПО 2.06 Діловий туризм

ПО 1.07 Інновінг в туризмі

ПО 2.07 Менеджмент персоналу в готельному бізнесі

ПО 1.08 Стартапи в туризмі

ПО 2.08 Інновації у готельно-ресторанному бізнесі

ПО 1.09 Міжнародний геотуризм

ПО 2.09 Бізнес планування у сфері послуг гостинності

 

Дисципліни із загальноуніверситетського каталогу       

Процедура вибору (29 кредитів) полягає у тому, що здобувач ВО має можливість вибору дисциплін із загальноуніверситетського каталогу починаючи з  5 семестру навчання та здійснює свій вибір через електронний кабінет системи “Деканат+” (http://194.44.112.6). 

Ознайомитись з анотаціями дисциплін із загальноуніверситетського каталогу можна за посиланням

 

 

Історія України та української культури

Кафедра суспільних наук | Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу

Філософія

Кафедра суспільних наук | Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу


 

Іноземна мова (за професійним спрямуванням)


 

Кафедра англійської мови | Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу 

Друга іноземна мова


 

Кафедра філології та перекладу | Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу

Основи академічного письма

Бізнес-математика в готельно-туристичній сфері


 

Електронний курс на платформі MOODLE: Бізнес математика в готельно-туристичній сфері.

URL: https://dn.nung.edu.ua/course/view.php?id=1983

Облік і оподаткування готельно-туристичного бізнесу


 

Електронний курс на платформі MOODLE: Облік і оподаткування готельно-туристичного бізнесу.

URL: https://dn.nung.edu.ua/course/view.php?id=1957 

Інформаційні системи та технології в готельно-туристичному бізнесі


 

  1. Казюка, Н. П.     Інформаційні системи та технології в готельно-туристичному бізнесі [Текст] : метод.вказ. до вивч. дисцип. та сам. роботи студ. / Н. П. Казюка, Л. І. Семирга. – Івано-Франківськ : ІФНТУНГ, 2023. – 34 с. – (Каф. туризму, рекреації та регіонального розвитку) 
  2. Лисенко В. М. Інформаційні технології в туризмі. Навчальний посібник. Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна», Київ_ 2017. 99 с..pdf
  3. Інформаційні системи та технології в туризмі. Опорний конспект лекцій _ О. В. Шебаніна, Н. С. Ручинська. Миколаїв. 2021. 37 с..pdf
  4. Гаврилов В. П. Інформаційні системи і технології в туризмі _ навчальний посібник для студентів напряму підготовки 6.140103 _Туризм_ _ В. П. Гаврилов. – Харків _ ХНЕУ ім. С. Кузнеця, 2016. – 168 с..pdf
  5. Білогурова Г. В. Конспект лекцій з курсу «Інформаційні системи і технології в туризмі» (для студентів 3 курсу денної та заочної форм навчання напряму 6.140103 – Туризм) / Г. В. Білогурова; Харків. нац. ун-т міськ. госп-ва ім. О. М. Бекетова. – Харків : ХНУМГ ім. О. М. Бекетова, 2016. – 49 с..pdf
  6. Джинджоян В.В., Тесленко Т.В., Горб К.М. Інноваційні технології в туризмі та гостинності : навчальний посібник. Київ: Видавництво «Каравела», 2022. 340 с..pdf
  7. Шаповалов, А. Л. Конспект лекцій з дисциплін: «Інформаційні системи і технології в туризмі» (для студентів 4 курсу заочної форми навчання за напрямом 6.020102 – «Туризм») і «Інформаційні технології в готельному та ресторанному бізнесі» (для студентів 3 курсу заочної форми навчання за напрямом 6.140101 – «Готельно-ресторанна справа») / А. Л. Шаповалов, О. Б. Костенко, К. В. Кузьми- чова; Харк. нац. акад. міськ. госп-ва. – Х.: ХНАМГ, 2012. – 53 с..pdf
  8. С.О.Тернов Комп’ютерні інформаційні технології в туризмі: Навчаль- ний посібник. – Кривий Ріг.: ДонНУЕТ, -2015. – 302 с..pdf
  9. Moodle: https://dn.nung.edu.ua/course/view.php?id=1850 

Професійна іншомовна комунікація в готельно-туристичному бізнесі


 

Кафедра англійської мови | Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу 

Вступ до фаху та організація наукових досліджень


 

  1. Вступ до фаху [Текст] : конспект лекцій / Мельник А. В., упоряд. – Івано-Франківськ : ІФНТУНГ, 2020. – 90 с. – (Кафедра туризму). 
  2.  Мельник, А. В.     Основи наукових досліджень [Текст] : практикум / А. В. Мельник. – Івано-Франківськ : ІФНТУНГ, 2020. – 40 с. – (Кафедра туризму).
  3. Марта Мальська, Наталія Паньків Основи наукових досліджень : навчальний посібник / Марта Мальська, Наталія Паньків. – Львів : Видавництво ЛНУ імені Івана Франка, 2020. - 226 с. 
  4. Пестушко В.Ю. Туризм. Вступ до фаху: навч. посіб. / В. Ю. Пестушко – К: НАУ, 2015. – 276 с.
  5. Джинджоян В.В., Горожанкіна Н.А., Бойко З.В. Основи туризмознавства : навчальний посібник. Київ: Видавець ФО-П Піча Ю.В., 2022. 246 с.Джинджоян В.В., Горожанкіна Н.А., Бойко З.В. Основи туризмознавства : навчальний посібник. Київ: Видавець ФО-П Піча Ю.В., 2022. 246 с.

Психологія в готельно-туристичному бізнесі



Кафедра суспільних наук | Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу

Безпека готельно-туристичного бізнесу


 

  1. Коробейникова Я.С. Безпека готельно-туристичного бізнесу. Практикум.  БТ мет практикум..pdf 
  2. Коробейникова Я.С. Безпека готельно-туристичного бізнесу. Методичні вказівки для вивчення дисципліни БТ мет вказ..pdf 

Рекреалогія та курортна справа


 

Мельник, А. В.     Рекреаційні комплекси світу: [Текст] : практикум / А. В. Мельник. – Івано-Франківськ : ІФНТУНГ, 2020. – 52 с. – (Кафедра туризму). 

Електронний курс на платформі MOODLE: Рекреалогія та курортна справа. URL: https://dn.nung.edu.ua/course/view.php?id=1984

Туристично-рекреаційні ресурси світу

1. Казюка Н.П. Туристично-рекреаційні ресурси світу: методичні вказівки до вивчення дисципліни та самостійної роботи студентів. Івано-Франківськ : ІФНТУНГ, 2023. 28 с..docx

2. Сидорук А.В. Туристичні ресурси світу : конспект лекцій з дисципліни вільного вибору здобувачів вищої освіти бакалаврського рівня. Запоріжжя : Запорізький національний університет, 2021. 132 c. .pdf

3. Паньків Н.М. Навчально-методичні вказівки до виконання семінарських та практичних робіт та самостійної роботи студентів із курсу “Туристичне ресурсознавство” для студентів напрямку підготовки “Туризм”. Львів. Видавничий центр ЛНУ імені Івана Франка. 2016..pdf

4. Нємець Л. М. Туристсько-рекреаційні ресурси світу : навчально- методичний посібник / Л. М. Нємець, Г. О. Кулєшова, А. В. Соколенко. - Х., ХНУ імені В. Н. Каразіна, 2015. - 102 с..pdf

5. Муромцева Ю.І., Лоцман П.І., Некос С.В. Методичні рекомендації до курсу “ Рекреаційні ресурси світу”. Методичні рекомендації.- Харків, ХНПУ ім. Г.С. Сковороди.- 2021. – 34 с..pdf

6. Мальська М., Паньків Н. Туристично-ресурсний потенціал території : підручник / Марта Мальська, Наталія Паньків. – Київ : Видавець ФОП Піча Ю. В., 2022. – 534 с..pdf

7. Туристські ресурси України: конспект лекцій. Для здобувачів вищої освіти, які навчаються за спеціальністю 242 «Туризм» за усіма формами навчання / Укладач О. В. Поступна. ‒ Х.: НУЦЗУ, 2020. – 209 с..pdf

8. Поколодна М. М. Конспект лекцій з дисципліни «Рекреаційні комплекси світу (в тому числі турресурси України)» (для студентів 3 курсу денної та заочної форм навчання за напрямом підготовки 6.140101 «Готельно-ресторанна справа») / М. М. Поколодна, І. Л. Полчанінова; Харк. нац. акад. міськ. госп-ва. — Х. : ХНАМГ, 2012. – 174 с..pdf

9. Паньків Н. Туристичне ресурсознавство : навч. посібник / Наталія Паньків. – Львів : Український бестселер, 2011. – 238 с..pdf

10. Оцінка туристично-рекреаційного потенціалу регіону : монографія / за заг. ред. В. Г. Герасименко. — Одеса : ОНЕУ, 2016. — 262 с..pdf

11. Туристсько-рекреаційні регіони світу: методичні вказівки для виконання практичних та самостійних робіт / укл. О.Г. Корнус, А.О. Корнус. Суми: СумДПУ імені А. С. Макаренка, 2022. 27 с..pdf

12. Moodle: https://dn.nung.edu.ua/course/view.php?id=1377 

Туристичне країнознавство та краєзнавча діяльність


 

  1.  Казюка, Н. П.     Туристичне країнознавство та краєзнавча діяльність [Текст] : метод. вказ. до викон. практ. робіт / Н. П. Казюка, Л. І. Семирга. – Івано-Франківськ : ІФНТУНГ, 2023. – 29 с. – (Каф. туризму, рекреації та регіонального розвитку).
  2. Казюка Н.П., Семирга Л.І. Туристичне країнознавство та краєзнавча діяльність: методичні вказівки до вивчення дисципліни та самостійної роботи студентів. Івано-Франківськ: ІФНТУНГ, 2023. 24 с..docx
  3. Уварова Г.Ш., Мелько Л.Ф. Туристичне країнознавство: навч. посіб. К. : ВНЗ «Університет економіки та права «КРОК», 2022. 410 с..pdf
  4. Поколодна М. М. Туристське краєзнавство: навчальний посібник / М. М. Поколодна, Л. Д. Божко; Харк. нац. ун-т міськ. госп-ва ім. О. М. Бекетова. – Х. : ХНУМГ ім. О. М. Бекетова, 2013. – 310 с..pdf
  5. Мальська М. П., Бордун О. Ю., Гамкало М. З. Туристичне країнознавство. Європа.pdf
  6. Домбровська С.М. Опорний конспект лекцій з курсу «Краєзнавство, країнознавство та географія туризму» для студентів всіх форм навчання напряму підготовки 242 «Туризм» - Харків: НУЦЗУ, 2019 – с. 319.pdf
  7. Жванко Л. М. КРАЄЗНАВСТВО: Конспект лекцій (для студентів усіх курсів денної і заочної форм навчання напрямів підготовки: 6.030504 «Економіка підприємства», 6. 030509 «Облік і аудит», 6.030601 «Менеджмент») /Авт.: Жванко Л. М.; Харк. нац.. акад. міськ. госп-ва. – Х.: ХНАМГ, 2010. – 163 с..pdf
  8. Історичне краєзнавство. Напрями та методи історико- краєзнавчих досліджень : курс лекцій / В. Є. Голубко, А. В. Середяк, Р. Я. Генега та ін. – Львів : ЛНУ імені Івана Франка, 2011. – 304 с..pdf
  9. Литовченко І.В. ОПОРНИЙ КОНСПЕКТ ЛЕКЦІЙ з навчальної дисципліни «ТУРИСТИЧНО-КРАЄЗНАВЧА ДІЯЛЬНІСТЬ» для студентів спеціальності 242 «Туризм» ступеня магістра. Полтава – 2016. 22 с..pdf
  10. Брижак Н.Ю. "Краєзнавча та туристична робота". Курс лекцій для студентів педагогічного факультету, які навчаються на спеціальності “Початкова освіта” : – Мукачево: МДУ, 2012. – 116 с..pdf
  11. Moodle: https://dn.nung.edu.ua/course/view.php?id=1851 

Туристичний супровід та екскурсійна діяльність


 

1.  Коробейникова Я.С. Організація екскурсійної діяльності. Конспект лекцій. Івано-Франківськ,  2022.  103 с. https://search.library.nung.edu.ua/DocDescription?doc_id=472560

2. Бабарицька В., Короткова А., Малиновська О. Екскурсознавство і музеєзнавство: навчальний посібник. – К.: Альтерпрес, 2007. 462 с.

3. Історія екскурсійної діяльності в Україні: навч. посібник/ В.К. Федорченко, О.М. Костюкова, Т.А. Дьорова, М.М. Олексійко. -К.: Кондор, 2009. 166с. https://tourlib.net/books_history/fedorchenko-ekskurs.htm

4. Основи екскурсознавства, музеєзнавства, маркетингу та рекламно-інформаційної діяльності. Під ред.. В. Великочія. Івано-Франківськ:Плай, 2005, - 65 с. https://tourlib.net/books_ukr/gorishevsky.htm

5. Туристичні гіди. Курс Академії НТОУ. – Режим доступу: https://courses.prometheus.org.ua/courses/coursev1:Prometheus+TOUR101+2021_T1_6/about 

6. Наказ Державної туристичної адміністрації України від 20.10.2004 р. № 1344/9943 «Про затвердження Положення про порядок видачі дозволів на право здійснення туристичного супроводу фахівцям туристичного супроводу» - Режим доступу: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1344-04#Text

7. Туристичні послуги. Вимоги до професійної підготовки та кваліфікаційних програм для гідів ДСТУ EN 15565:2016 (EN 15565:2008, IDT) – Режим доступу: https://www.me.gov.ua/Documents/MoreDetails?lang=uk-UA&id=ecfd6c5a-1760-4d8d-a931-3a63f64e2310&title=GaluzeviStandarti

8. Moodle: https://dn.nung.edu.ua/course/view.php?id=1978 

Міжнародний туроперейтинг


 

  1. Казюка Н.П., Семирга Л.І. Міжнародний туроперейтинг: методичні вказівки до вивчення дисципліни та самостійної роботи студентів. Івано-Франківськ : ІФНТУНГ, 2023. 35 с..docx
  2. Казюка Н.П., Семирга Л.І. Міжнародний туроперейтинг: методичні вказівки для виконання практичних робіт.pdf 
  3. Туроперейтинг: практикум (методичні вказівки до виконання практичних завдань та самостійної роботи для здобувачів освіти першого (бакалаврського) рівня вищої освіти. Спеціальності 242 – «Туризм»). Укладач І. В. Безуглий. Чернігів: НУ «Чернігівська політехніка». 2021. 161 с. укр. мова.pdf
  4. Дружиніна В. В. Методичні вказівки щодо самостійної роботи з навчальної дисципліни «Туроперейтинг» для студентів денної форми навчання зі спеціальності 242 – «Туризм» освітньої програми «Туризм» освітнього ступеня «Бакалавр». Кременчук, 2020. 63 с..pdf
  5. Домбровська С. М. Опорний конспект лекцій з курсу «Туроперейтинг» для студентів всіх форм навчання напряму підготовки 242 «Туризм» - Харків: НУЦЗУ, 2018 – 249 с..pdf
  6. Брич. В. Я. Туроперейтинг: підруч. / за заг. ред. д.е.н., проф. В. Я. Брича. – Тернопіль : Екон. думка ТНЕУ, 2017. – 440 с..pdf
  7. Баєв В. В. Основи туроперейтингу: навч. посіб. / В. В. Баєв. — К.: ДП “Вид. дім “Персонал”, 2016. — 156 с. — Бібліогр.: с. 129..pdf
  8. Тонкошкур М. В. Конспект лекцій з навчальної дисципліни «Організація туризму» (Основи туризмознавства) (для студентів 1-2 курсу денної та заочної форми навчання за напрямом підготовки 6.140103 – Туризм) / М. В. Тонкошкур, В. В. Абрамов, Харків. нац. ун-т міськ. госп-ва ім. О. М. Бекетова. – Харків : ХНУМГ ім. О. М. Бекетова, 2015. – 134 с..pdf
  9. Moodle: https://dn.nung.edu.ua/course/view.php?id=1363 

Організація готельної справи


 

  1. Методичка_до_курсового_проєкту_Організація_готельної_справи.pdf
  2. Organizacia gotel gospod.pdf
  3. NP_Zhuravlova.pdf
  4. посібник_техн_гот_справи.pdf
  5. Базовий підручник 2_ОГГ.pdf 

Організація ресторанної справи


 

  1. Казюка, Н. П.     Організація ресторанної справи [Текст] : метод. вказ. до викон. лаб. робіт / Н. П. Казюка, Л. І. Семирга. – Івано-Франківськ : ІФНТУНГ, 2023. – 42 с. – (Каф. туризму, рекреації та регіонального розвитку).ion?doc_id=476195
  2. Казюка, Н. П.     Організація ресторанної справи [Текст] : метод. вказ. до вивч. дисцип. та сам. роботи студ. / Н. П. Казюка, Л. І. Семирга. – Івано-Франківськ : ІФНТУНГ, 2023. – 44 с. – (Каф. туризму, рекреації та регіонального розвитку).
  3. Устаткування закладів ресторанного господарства : навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / А.А. Мазаракі, С.Л. Шаповал, І.І. Тарасенко та ін. – К. : КИЇВ. нац. торг.-екон. ун-Т, 2013. – 640 С..pdf
  4. Усіна А. І. Конспект лекцій з дисципліни „Технологія ресторанної спра- ви” (для студентів 3 курсу всіх форм навчання напряму підготовки «Туризм») / А. І. Усіна, І. В. Сегеда; Харк. нац. акад. міськ. госп-ва. – Х.: ХНАМГ, 2012. – 96 с..pdf
  5. Слащева, А. В. Організація ресторанного господарства [Текст]: метод. рек. до вивч. дисц. / М-во освіти і науки України, Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського, каф. економіки та бізнесу; А. В. Слащева. Кривий Ріг: ДонНУЕТ, 2021. 68 с..pdf
  6. Самодай В. П. Організація ресторанної справи : навч. посіб. / В. П. Самодай, А. І. Кравченко. – Суми : Вид-во СумДПУ імені А. С. Макаренка, 2015. – 424 с..pdf
  7. Організація обслуговування у закладах ресторанного господарства: Підручник.:[для вищ. навч. закл.] / За ред. П’ятницької Н. О. – 2-ге вид. перероб. та допов.– К.: Центр учбової лі- тератури, 2011 – 584 с..pdf
  8. Організація готельно-ресторанної справи : навч. посіб.: [для закладів вищої освіти] / За заг. ред. д.е.н., проф. В. Я. Брича. – Київ : Видавництво Ліра-К, 2020. – 484 с..pdf
  9. Назаренко І.А. Організація ресторанного господарства (Блок 1) [Текст]: навч. посібник / І.А. Назаренко, Р.П. Никифоров, Н.В. Лохман. – Кривий Ріг: ДонНУЕТ, 2017. – 165 с..pdf
  10. Мальська М. П. Ресторанна справа: технологія та організація обслугову- вання туристів (теорія та практика) [текст] підручник / / М. П. Мальська, О. М. Гаталяк, Н. М. Ганич – К.: «Центр учбової літератури», 2013. – 304 с..pdf
  11. Гігієна і санітарія закладів ресторанного господарства та торгівлі: навчальний посібник-практикум/ В.В. Євлаш, Л.В. Газзаві-Рогозіна, М.Л. Серік, Л.І. Сєногонова – Х.: Світ Книг, 2020. – 224 с..pdf
  12. Архіпов В. В. Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства: навч. пос. [для студ. вищ. навч. закл.]/ В.В. Архіпов, В. А. Русавська – К.: Центр учбової літератури, 2009. – 342 с.–.pdf
  13. Moodle: https://dn.nung.edu.ua/course/view.php?id=1750 

Маркетинг у готельно-туристичному бізнесі


 

  1.  Казюка, Н. П.     Маркетинг у готельно-туристичному бізнесі [Текст] : метод. вказ. до вивч. дисцип. та сам. роботи студ. / Н. П. Казюка. – Івано-Франківськ : ІФНТУНГ, 2023. – 40 с. – (Каф. туризму, рекреації та регіонального розвитку).
  2. Маркетинг в туризмі [Текст] : навчальний посібник / І. В. Перевозова, Г. В. Апельт, Н. А. Даляк [et al.]. – Івано-Франківськ : ІФНТУНГ, 2023. – 185 с.
  3. Цвілий С. М. Маркетинг в готельно-ресторанному господарстві : навчальний посібник. / С.М. Цвілий, Т.С. Кукліна, В.М. Зайцева – Запоріжжя : НУ «Запорізька політехніка», 2023. – 260 с..pdf
  4. Софієнко А.В., Шукліна В.В., Набока Р.М. Теоретичний маркетинг: Навчальний посібник / А. В. Софієнко., В. В. Шукліна, Р. М. Набока. – 2-е вид., переробл. і допов. – Херсон: Книжкове видавництво ФОП Вишемирський, 2021.– 494 с..pdf
  5. Смирнов І.Г., Любіцева О.О. Маркетинг сталого туризму : навч. посіб. – Київ: Видавництво Ліра-К, 2019. – 256 с..pdf
  6. Сенишин О. С., Кривешко О. В. Маркетинг : навч. посібник. Львів : Львівський національний університет імені Івана Франка, 2020. 347 с..pdf
  7. Палига Є. М., Гірняк О. М., Лазановський П. П. Маркетинг : підруч. Львів : Українська академія друкарства, 2020. 352 с..pdf
  8. Павлов К. В., Лялюк А. М., Павлова О. М. Маркетинг: теорія і практика: підручник. Луцьк : СПД Гадяк Жанна Володимирівна, друкарня «Волиньполіграф» 2022. 408 с..pdf
  9. Менеджмент та маркетинг туризму [Електронний ресурс] : методичні рекомендації до практичних завдань для студентів спе- ціальності 242 "Туризм" першого (бакалаврського) рівня / уклад. М. В. Алдошина, Н. В. Козубова. – Харків : ХНЕУ ім. С. Кузнеця, 2021. – 48 с..pdf
  10. Мендела І.Я. Маркетинг готельно-ресторанного господарства: навчально-методичний посібник. Івано-Франківськ: Територія друку, 2022. 56 с..pdf
  11. Маркетинг [Електронний ресурс] : навч. посіб. / Н. Іванечко, Т. Борисова, Ю. Процишин [та ін.] ; за ред. Н. Р. Іванечко. - Тернопіль : ЗУНУ, 2021. - 180 с..pdf
  12. Летуновська Н. Є. Маркетинг у туризмі : підручник / Н. Є. Летуновська, О. В. Люльов. – Суми : Сумський державний університет, 2020. – 270 с..pdf
  13. Кузик О.В. Маркетинг послуг: Методичні матеріали для самостійної підготовки студентів / О.В. Кузик. – Львів: ЛНУ імені Івана Франка, 2019. – 76 с..pdf
  14. Moodle: https://dn.nung.edu.ua/course/view.php?id=1778

Менеджмент у готельно-туристичному бізнесі


 

  1. https://drive.google.com/file/d/1-5o1eMMHMdGYH1ep-qqC7j0u5QYSh3IS/view?usp=sharing 
  2. Посібник_1.pdf
  3. Посібник_2_.pdf
  4. Монографія_для_СРС_2021.pdf 
  5. Гуменюк, В. В.     Сучасні моделі і технології менеджменту [Текст] : метод. вказ. до вивчення дисц. та сам. роботи студентів / В. В. Гуменюк. – Івано-Франківськ : ІФНТУНГ, 2017. – 16 с. – (Каф. маркетингу і контролінгу).
  6. Казюка, Н. П.     Менеджмент у туризмі [Текст] : практикум / Н. П. Казюка. – Івано-Франківськ : ІФНТУНГ, 2020. – 37 с. – (Каф. туризму).
  7. Казюка, Н. П.     Управління конкурентноспроможністю підприємств туріндустрії [Текст] : метод. вказівки до самост. роботи студентів / Н. П. Казюка. – Івано-Франківськ : ІФНТУНГ, 2020. – 32 с. – (Каф. туризму).
  8. Semyrga, L., Humeniuk, V., Kaziuka, N., Mykytyn, V., & Steliga, I. (2023). Security of Hotel and Tourism Business under Martial Law: A Case of Anti-Crisis Situational Management. Investments: practice and experience, 6, 93–99. 

Економіка та фінанси готельно-туристичного бізнесу


 

Електронний курс на платформі MOODLE: Економіка та фінанси готельно-туристичного бізнесу.

URL: https://dn.nung.edu.ua/course/view.php?id=1985 

Міжнародне правове регулювання готельно-туристичного бізнесу


 

Кафедра суспільних наук | Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу 

Історія туризму та готельної справи


 

Електронний курс на платформі MOODLE: Історія туризму та готельної справи.

URL: https://dn.nung.edu.ua/course/view.php?id=1894

Статистика міжнародного туризму і готельного бізнесу


 

Електронний курс на платформі MOODLE: Статистика міжнародного туризму і готельного бізнесу.

URL: https://dn.nung.edu.ua/course/view.php?id=1956

Навчальна практика



МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДЛЯ ПРОХОДЖЕННЯ  НАВЧАЛЬНОЇ ПРАКТИКИ

Виробнича практика з  міжнародного туризму



МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДЛЯ ПРОХОДЖЕННЯ  ВИРОБНИЧОЇ ПРАКТИКИ З ОРГАНІЗАЦІЇ МІЖНАРОДНОГО  ТУРИЗМУ

Виробнича практика з готельної справи



МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДЛЯ ПРОХОДЖЕННЯ ВИРОБНИЧОЇ ПРАКТИКИ З ГОТЕЛЬНОЇ СПРАВИ

Переддипломна практика



МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ  ДО ПЕРЕДДИПЛОМНОЇ ПРАКТИКИ

Атестаційний екзамен



ПРОГРАМА атестаційного екзамену

 

Гарант освітньої програми докт.екон.н., проф. -  Гуменюк Володимир Володимирович (наказ про призначення)

Контактні дані гаранта ОПП для комунікації: електронна пошта - volodymyr.humeniuk@nung.edu.ua 

Група забезпечення освітньої програми (наказ про затвердження). З особистими сторінками викладачів кафедри можна ознайомитись на сторінці кафедри у вкладці "Співробітники".

 

 

Запрошуємо всіх кому не байдужа якість надання освітніх послуг у університеті пройти анонімне опитування за посиланням

Результати опитування:

- щодо якості викладання дисциплін 2022/2023 н.р. - осінній семестр (переглянути)

- щодо якості викладання дисциплін 2021/2022 н.р. - осінній семестр (переглянути)

- щодо якості освітньої програми 2022/2023 н.р. (переглянути)

 

-

- Практичне заняття з організації готельної справи від стейкхолдерів ОП - готелю “NADIYA”  https://nung.edu.ua/news/spravzhnye-partnerstvo-ne-na-paperi-v-dili

- Лекцію тренінг на тему "Забезпечення санітарно-епідемічного благополуччя під час організації ресторанної справи" провела експерт ресторанного бізнесу, фахівець-технолог, головний спеціаліст Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, лікар з гігієни харчування 1 категорії  Леся  СЕМАНЧУК. (https://salo.li/ec8d999 );09.12.2022 р

- Ю. Микульська,  представник менеджменту групи компаній Underhill – семінар на тему «Вектор сталого розвитку індустрії гостинності» (https://salo.li/1BffDC0). 

- Міждисциплінарна лекція-презентація з оцінки впливу поведінкових факторів змішаному онлайн/офлайн форматі консультанта Ради молодих учених при Міністерстві освіти і науки України, доктора філософії з економіки Ольги Романенко (https://salo.li/01225d4)

- 12.11.2022 р. проведено лекцію на тему «Особливості роботи закладів ресторанного господарства».к.е.н. Євгенія ШЕКЕТА, практикуючий бухгалтер (сімейна ресторація "Прянощі", Паб "Zillya", ресторан японської кухні "ІКРА", японський ресторан "Happy Sushi", заклад української кухні "Борщ"). https://nung.edu.ua/news/binarna-lektsiya 

- Лекцію на тему  "Геологічне краєзнавство Карпат" з навчальної дисципліни "Туристичне країнознавство та краєзнавча діяльність" провела  ззавідувачка Геологічного музею Галина Боднар.  (https://salo.li/25EA4Ee).

- Виїзні практичні заняття від фахівців-практиків з готельного комплексу «Ведмежа гора Family Resort & Spa». (Засновник та генеральний директор комплексу Вадим ГЕЛЬО, шеф кухар ресторану “Ведмежа гора” та адмінісратор готельного гомплексу )

https://nung.edu.ua/news/simya-mhtb-ne-sydyt-na-mistsi 

- Практичне заняття з управління  персоналом в  ресторанному бізнесі провів  директор ресторану "California".

https://www.facebook.com/mhtifntung/posts/pfbid022N1ZWbuLnC5m3t4SKqy2qYrqGAnv2Pi9x8YpR7GCnenaGF3ijMjQktMWESYXPAjQl 

- Гостьова лекція з міжнародного геотуризму польською мовою від PhD С. Бебенека з AGH w Krakowie (https://salo.li/2B3d6F9)

- Гостьова лекція на тему “Конкурентоспроможність В'єтнаму на світовому ринку туристичних послуг”  кандидата економічних наук  Нгуєн Вінь Фионга, першого віце-президента В’єтнамського  товариства, стейкходера ОП «Міжнародний готельно-туристичний бізнес» була проведена у форматі бізнес-конференції https://www.facebook.com/volodymyr.gumeniuk.3/posts/pfbid02SgNRw9Fi3baf…

- Керівниця готелю І. Стефінів  - навчаьна  екскурсія та практичні кейси  з роботи міжнародної готельної мережі  Reikartz Hotel Group  іhttps://www.facebook.com/volodymyr.gumeniuk.3/posts/pfbid0Uug9D67vpmtZKxpzLLXD7p297qseZQ1RUFVJJFvFRoa7Y3PkMaFfKWXZh8shtYpyl?locale=uk_UA 

Професійні іншомовні комунікації PhD О. Бєлан  -  навчання  болгарської мови  студентів ОП МГТБ (https://salo.li/2e555D3

 

засідання кафедри  31.08.2023 р.

засідання кафедри  20.12.2022 р. 

засідання кафедри 29.12.2021р.

 

 

Графік проведення лабораторних занять з дисципліни "Організація ресторанної справи" на базі закладів харчування (осінній семестр 2023_2024 н.р.)

Графік проведення лабораторних занять з дисципліни "Організація ресторанної справи" на базі закладів харчування (весняний семестр 2023_2024 н.р.)

 

ДОГОВОРИ НА ПРАКТИКУ

ДОГОВОРИ НА СПІВПРАЦЮ

 

Здобувач може самостійно надати від іншого підприємства лист-відношення для проходження на даному підприємстві практики.

 

 

Репозитарій робіт здобувачів вищої освіти

Тематики бакалаврських робіт здобувачів 2020 року вступу

Розпорядження директора інституту від .08.12.2023 р.. №..187/8.. (переглянути)

Наказ ректора  від ............... №............... (переглянути)