Зустріч з Долішньою Сніжаною Володимирівною,випускниця кафедри ЕМТД, провідним спеціалістом відділу сталого енергетичного розвитку та адаптації до змін клімату Долинської міської ради

Нещодавно для магістрів освітньої програми «Енергетичний менеджмент» відбулася зустріч з Долішньою Сніжаною Володимирівною, провідним спеціалістом відділу сталого енергетичного розвитку та адаптації до змін клімату Долинської міської ради. Сніжана Володимирівна – енергоменеджер, випускниця кафедри ЕМТД (перший випуск – диплом з відзнакою, 2017р).

Зустріч відбувалася за напрямком двох навчальних дисциплін: «Енергетична ефективність устаткування та споруд» і «Енергетичний менеджмент». Студенти дізналися про реалізовані проекти Долинської ОТГ у галузі енергоефективності.

Місто Долина успішно пройшло сертифікаційний аудит за вимогами стандарту ІSО «Системи енергетичного менеджменту» і стало єдиним в Україні, котре отримало сертифікат відповідного міжнародного зразка. Сьогодні у Долині утеплено всі заклади бюджетної сфери міста, більше 30% житлових будинків, що є найвищим показником в Україні, модернізовано вуличне освітлення. Також місто відмовилося від централізованого опалення та перевело понад 60% великих котелень на альтернативні види палива.

Серед подальших планів - розвиток вітрової енергетики у місті, розгляд можливого використанням старих нафтових свердловин для опалення тепловими насосами та утеплення понад 90% усіх будинків в місті протягом десятиріччя.

Однією з компонентів успіху є чітке розуміння важливості енергоефективності та відновлюваної енергетики для ОТГ, залучення фінансування в рамках міжнародних проектів.

Майбутніх випускників дуже цікавили питання, щодо можливостей працевлаштування і найважливіших знань та навиків, необхідних майбутньому енергоменеджеру.

Кафедра Енергетичного менеджменту і технічної діагностики ІФНТУНГ (Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу) висловлює щиру подяку за співпрацю Долинській міські раді та безпосередньо пані Сніжані Долішній та очікуємо майбутні продуктивні зустрічі!

 

 

  • фото 3
  • фото2
  • фото 4
  • фото5
  • фото11
  • фото6

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця