Знайти вдалу ідею — це лише пів справи

Процес залучення коштів й інших ресурсів для реалізації конкретних задач або проєктів, а також для підтримання діяльності та існування організації загалом є актуальним питанням діяльності як фірм, так і громадських об’єднань в час війни в Україні набирає значної ваги. Окрім того, поняття «фандрейзингу» і «краудфандингу» або спільного, гуртового фінансування досить нові в Україні, проте вже мають певну історію та позитивний досвід.

Фахівці кафедри підприємництва та маркетингу (@ кафедра підприємництва та маркетингу) знають, що знайти вдалу ідею — це лише пів справи. Без стартового капіталу неможливо організувати її реалізацію.

На запрошення завідувачка кафедри д.е.н., проф. Ірини Перевозової в межах співпраці кафедри з ГО «Науково-дослідний та консультаційно-практичний центр маркетингу, бізнесу та права», опанування студентами освітньої програми «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» (група ПТ-21-1) (гарант програми доц. Сергій Побігун)  дисципліни «Фандрейзинг та краудфандинг» (викладач к.е.н. Любов Лозінська, 24 вересня 2022 року, відбулась лекція-диспут на тему «Ключові фактори успіху фандрайзингу» експерта із залучення інвестицій, радника Державного Агенства лісових ресурсів України з питань трасформації, власника ТОВ «Investment4digital» Євгена Галушина.

На лекції, до якої долучились окрім студентів, викладачі кафедри та всі охочі, було обговорено низку питань, зокрема щодо типів ресурсів, які зазвичай збирають під час фандрейзингової кампанії, наявні в нашій країні створені спеціалізовані краудфандингові онлайн-платформи, способи фінансування на них, відповідних фонди та  проекти для збору коштів на допомогу ЗСУ, питання формування комунікацій та розповсюдження інформації щодо запитів на різні потреби, документального підтвердження та звітність по факту завершення проектів, розібрано кілька практичних кейсів.

Студенти отримали реальні рекомендації щодо цих питань, почули як на практиці можна такі проекти втілювати в життя.

  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 2
Додаткова інформація новин:

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця