Знання та скіли від стейкхолдерів для успішної ІТ-кар'єри

На кафедрі інженерії програмного забезпечення Інституту інформаційних технологій тривають зустрічі зі стейкхолдерами. Днями студенти спеціальності 121 – «Інженерія програмного забезпечення» в межах  навчального курсу «Менеджмент проєктів програмного забезпечення» (лектор – доцент кафедри ІПЗ Роман ВОВК) та роботи студентського наукового гуртка «Сучасні інформаційно-програмні інновації» прослухали лекцію «Роль керівника проєкту в життєвому циклі програмного забезпечення» запрошеного гостя – фахівця з управління проєктами розробки програмного забезпечення компанії Avidi Technologies Богдана МЕРЕНЬКА

Основний акцент лекції зроблено на визначенні ролі керівника проєкту в життєвому циклі програмного забезпечення, тобто, на всіх етапах – від постановки задачі до випуску готового продукту та його підтримки (ініціація, аналіз вимог, розрахунок бюджету, оцінювання задач, принципи створення команди, проектування, розробка, тестування, моніторинг, впровадження та підтримка).

Студентам під час лекції було розкрито основні аспекти етапів проєктів розробки програмного забезпечення. Особлива увага лектора була зосереджена на документах, якими оперує менеджер проєктів, а саме: WBS (Work Breakdown Structure), Communication Plan, специфікації вимог (Requirements Specification), Risk Register, Gantt Chart тощо. Стейкхолдер також підкреслив, що роль Project Manager’а в життєвому циклі розробки програмного забезпечення є критичною на кожному етапі процесу, оскільки він координує процеси планування, управління ризиками та змінами, забезпечує комунікації, аналізує витрати часу та ресурсів. 

Зацікавленість студентів підтвердило жваве обговорення наприкінці лекції : здобувачі мали багато питань щодо професії та якостей менеджера проєктів,  необхідності софт скілів і початкових кроків в кар’єрі успішного керівника проєктів. Тема лекції, поза сумнівом, стала важливим елементом навчального процесу для студентів, що  допомагає їм отримати необхідні знання та скіли для успішної кар'єри в цій галузі.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5