Здобуваємо досвід – покращуємо якість профільної освіти

Якість вищої освіти, особливо технічної, залежить від  розуміння і врахування очікувань, інтересів і потреб профільної галузі. Без практики та власного досвіду –3 коли все можна не лише побачити, але й взяти безпосередню участь у виробничому процесі – це неможливо.  Тож в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу виробничі практики на галузевих підприємствах та об’єктах –  це обов’язкова умова надання якісних освітніх послуг і підвищення якості вищої освіти.

2На постійній основі, до прикладу,  такі практики студенти ІФНТУНГ проходять на об’єктах партнера ІФНТУНГ – АТ «Укргазвидобування». Нещодавно магістранти освітньо-професійної програми «Видобування нафти і газу» (кафедра видобутку нафти і газу,  ІНГІ) Владислав Норка, Ігор Скородень та Іван Воронецький (гр. НІВм-22-1) розпочали переддипломну практику в ГПУ «Полтавагазвидобування» на базі відділу операційної ефективності. 1Магістранти другого року навчання відвідали виробничі об’єкти філії, де мали можливість детально ознайомитися з роботою газовидобувних спеціалістів.

До слова, газопромислове управління «Полтавагазвидобування» є одним із виробничих підприємств, що входять до складу АТ «Укргазвидобування», яке здійснює розробку 43 родовищ вуглеводнів у східній і центральній частині України та має 61 виробничий об’єкт. Тож студенти мають реальну можливість здобути тут навички, знання та досвід,  необхідні для роботи в газовидобувній компанії.

Співпраця ІФНТУНГ з філіями компанії АТ «Укргазвидобування» має позитивний вплив на підвищення якості підготовки здобувачів ОПП «Видобування нафти і газу» для нафтогазової галузі.

 

  • 1
  • 2