За сприяння кафедри ЗІГГ відбувся 43-й обласний зліт-змагання юних геологів

20 квітня 2021 року Івано-Франківським обласним державним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді за підтримки департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації та за сприяння Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, а саме Хомина Володимира Романовича – професора, доктора геологічних наук, завідувач кафедри загальної, інженерної геології та гідрогеології та Горванко Галини Денисівни – доцента, кандидата геолого-мінералогічних наук, доцента кафедри загальної, інженерної геології та гідрогеології (ЗІГГ) був проведений 43-й обласний зліт-змагання юних геологів. Від закладів освіти області у заході взяли участь 7 команд.

1На відкритті змагань юних геологів нашої області привітали Косило Михайло Юрійович – кандидат педагогічних наук, доктор філософії, директор Івано-Франківського обласного державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді та Хомин Володимир Романович – професор, доктор геологічних наук, завідувач кафедри Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.

За умовами змагань на геологічній конференції команда виступає з однією доповіддю/презентацією. Основою для доповіді слугують матеріали, які зібрані за період, що минув після попередніх змагань. Останнє підтверджується польовим щоденником. Пошуково-дослідницька робота повинна бути написана акуратним почерком або надрукована і зброшурована. Усі роботи проходять попередню рецензію, що враховується у загальній оцінці роботи при її захисті. У рецензії оцінені такі критерії: актуальність проблеми, новизна та оригінальність ідей, використані методи дослідження, теоретичні наукові результати, рівень використання наукової літератури та інших джерел інформації, ступінь самостійності роботи та якість її оформлення. Рецензентами робіт були професор Хомин В.Р. та доценти Горванко Г.Д. і Манюк О.Р.

Необхідно відзначити високий рівень представлених пошуково-дослідницьких робіт та чітке володіння матеріалом доповідачів.

Так, призерами обласного зльоту- змагань юних геологів стали:

- команда Косівської філії ІФОДЦТКУМ (керівник – Чобан Роман Дмитрович);

- команда Коломийської станції юних туристів (керівник – Приймак Микола Теодорович);

- команда Городенківської філії ІФОДЦТКУМ (керівник – Дубчак Сергій Іванович). 

Бажаємо подальших успіхів на геологічній ниві переможцям і учасникам зльоту-змагань, а також їхнім керівникам!

 

  • 1