Всеукраїнська учнівська олімпіада

Сюди з’їхались 60 учасників з усього Прикарпаття, і для них це – неабияка подія. Адже минулого року,через пандемію COVID-19, такий захід проводився онлайн. Й тільки тепер, завдяки зміні карантинних умов, учні змогли приїхати до обласного центру особисто. На жаль, цього разу діти обмежені у можливості масово відвідати найцікавіші локації ІФНТУНГ, але щойно ці жорсткі рамки буде усунуто, університет чекатиме їх до себе в гості вже не як змагунів, а як гостей-екскурсантів.

Наразі, як розповів директор Інституту інформаційних технологій ІФНТУНГ Ігор Лютак, в аудиторіях дбають про соціальну дистанцію та безпечну кількість учасників у приміщеннях. Для університету проведення олімпіади на високому організаційному рівні, довірене закладу Департаментом освіти і науки Івано-Франківської обласної державної адміністрації, – принципове питання. І йдеться не тільки про приміщення й технічне забезпечення для змагання, але й про гідний рівень експертизи. Власне, половину журі олімпіади складають саме викладачі кафедр Інституту інформаційних технологій.

Висока планка приймаючої сторони зобов’язує й учасників олімпіади. Вони багато працювали, щоби нині помірятись силами з кращими із найкращих. Саме таких і привезли сьогодні до ІФНТУНГ куратори команд. Одна з них, коломийська, вже не вперше показує чудові результати на олімпіадах. Ось і тепер сподіваються на перемоги, зізнається керівник групи, вчителька математики та інформатики ліцею № 4, Оксана Галів. До коломийської «збірної» увійшли вихованці ліцеїв № 4, 7 і 9. Кожен із них – гордість свого освітнього закладу.

 

оліміпіада