Вперед – і до вершин!

В Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу відзначили студентів за перемогу на Міжнародної конференції з космічних ресурсів і в Міжнародному космічному хакатоні, які відбулися в Гірничо-металургійній академії ім. Станіслава Сташиця.

Конференція проходила в межах проєкту UNIVERSEH. Наш університет долучений до проєкту як асоційований партнер з 2022 року. Його координатором від ІФНТУНГ став директор Інституту нафтогазової інженерії, професор Олег Витязь.

1«Загалом до команди ІФНТУНГ входили дев'ятеро студентів, які представляли різні технічні спеціальності та троє викладачів, які представляли результати своїх досліджень. Спочатку для мене, як і для координаторів проєкту з інших країн, було незрозуміло, який акцент зроблять на цій конференції. Але пізніше зрозумів, що її організатори хотіли бачити учасниками креативних студентів, які можуть генерувати нові ідеї або зуміють «земні» ідеї адаптувати для потреб космосу. Я пишаюся, що нашим студентам це вдалося зробити!», – розповідає керівник проєкту UNIVERSEH від ІФНТУНГ, професор Олег Витязь.

2Так, Ігор Ніколенко, студент спеціальності «Комп’ютеризоване машинобудування», здобув перемогу на конференції зі стендовою доповіддю «Робототехніка – майбутнє в дослідженні Космосу». В основі його проєкту – робот-маніпулятор, призначений для роботи на Міжнародній космічній станції. Робот також може використовуватися для навчання космонавтів, а також може встановлюватися як допоміжний або основний маніпулятор на марсохід. 

3Також команда ІФНТУНГ у складі студентів Мар'яни Рачкевич (спеціальність «Архітектура та містобудування»), Анастасії Киселюк (спеціальність «Науки про Землю») та Ігоря Ніколенко (спеціальність «Комп’ютеризоване машинобудування») перемогли в Міжнародному космічному хакатоні  з ідею створення модульного поселення на Місяці, обійшовши студентів зі Швеції, Франції, Польщі та Німеччини.

Привітав студентів та вручив сертифікати переможців в.о. ректора ІФНТУНГ, професор Євстахій Крижанівський: «Ці результати мене приємно здивували, і я сподіваюся, що це – тільки перші кроки молодих науковців. Вперед – і до вершин!»

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6