Відкрите заняття з дисципліни «Енергетична сертифікація та паспортизація»

Сьогодні, 19.05.2023 р, відбулося відкрите заняття з дисципліни «Енергетична сертифікація та паспортизація» доцента кафедри енергетичного менеджменту та технічної діагностики Ващишак Ірини Романівни. На занятті були присутні магістри спеціальності 141 «Електроенергетика,  електротехніка та електромеханіка» освітньої програми «Енергетичний менеджмент» та працівники кафедри Енергетичного менеджменту та технічної діагностики.

Тема розглянутої лекції «Розрахунок теплотехнічних показників огороджувальних конструкцій». Заняття відбулося дистанційно через платформу ZOOM.

Викладачем розкрито послідовність розрахунку приведеного опору теплопередачі стінових огороджувальних конструкцій,  вікон та дверей, а також підлоги по ґрунту відповідно до вимог нових стандартів ДСТУ 9190:2022 «Енергетична ефективність будівель. Метод розрахунку енергоспоживання під час опалення, охолодження, вентиляції, освітлення та гарячого водопостачання» та ДСТУ 9191:2022 «Теплоізоляція будівель. Метод вибору теплоізоляційного матеріалу для утеплення будівель», які вступили в дію з 1.03.2023 року, а також ДСТУ Б EN ISO 10077-1:2016 «Теплотехнічні властивості вікон, дверей і жалюзі. Розрахунок коефіцієнта теплопередачі».

В процесі обговорення лекції з студентами розглянуто проблеми розрахунку теплотехнічних показників для нетипових випадків огороджувальних конструкцій та можливі шляхи їх вирішення.

 

  • Відкрите заняття 1
  • Відкрите заняття 3
  • Відкрите заняття 2