В ІФНТУНГ відбулись змагання з радіоелектронного конструювання

На базі Івано-Франківського національного університету нафти і газу пройшли  обласні змагання з радіоелектронного конструювання. Захід, в  відбувся  за організації Департаменту освіти і науки Івано-Франківської обласної державної адміністрації, Івано-Франківського обласного державного центру науково-технічної творчості учнівської молоді та ІФНТУНГ. 

«Обласні змагання з радіоелектронного конструювання вперше відбуваються в Центрі інноваційного розвитку ІФНТУНГ. Завдяки підписаному меморандуму про співпрацю ми маємо можливість сповна використати матеріально-технічну базу університету для наших змагань, показати молоді, яка тяжіє до техніки, переваги технічного ЗВО, який може запропонувати їм якісну освіту у тій сфері, яка для багатьох сьогодні ще хобі, але згодом може стати справою всього життя. Ми дуже сподіваємось, що сьогоднішні змагання мотивуватимуть та надихатимуть учасників до подальших досягнень у сфері  радіоелектронного конструювання. Адже ІФНТУНГ то для технарів – друга домівка», - ділиться враженнями перед початком змагань директорка Івано-Франківського ОДЦНТТУМ Христина ЧЕПА.

29 учасників змагалась на обласній першості з радіоелектронного конструювання у два етапи: теоретичний залік та практична частина (монтаж та налагодження радіоелектронного пристрою відповідно до принципової електричної схеми. Конкурс проводився у трьох вікових категоріях: молодшій (до 14 років), учнівській (до 18 років) та студентській (старше 18 років).  Деякі учасники вперше беруть участь у змаганнях, відповідно – хвилюються. Руслан і Андрій, з якими вдалось поспілкуватись, скромно відмовчуються, але оживають, коли мова заходить про їхню улюблену справу. Радіоелектроніка – то їхнє хобі, довкола якого крутиться їхня фахова цікавість. 

З вітальним словом до присутніх звернувся проректор з наукової роботи Олександр КОНДРАТ. Підтримати своїх вихованців прийшли й керівники гуртків та вчителі учасників. Присутні були й завідувачі та викладачі профільних кафедр ІФНТУНГ, зокрема кафедри комп’ютеризованого машинобудування. Бо де ж шукати талановитих студентів, як не серед фанатів конструювання?

Оцінювало учасників компетентне журі, членами якого серед інших були викладачі ІФНТУНГ, які виховали не одне покоління фахівців з рідіоелектроніки, робототехніки, мехатроніки й інших дотичних фахів. Юні учасники показали високий рівень знань з основ електротехніки, електроніки та радіотехніки. За підсумками журі переможцями стали:

Молодша група 

І - Касич Тарас (м.Калуш);

ІІ- Плошенко Павло (с.Саджавка Коломийської міської ТГ);

ІІІ- Хілінський Василь (с.Саджавка Коломийської міської ТГ).

Старша група 

І - Тимчишин Валентин (м.Калуш);

ІІ - Турій Станіслав (м.Калуш);

ІІІ- Нагорний Дмитро (м.Надвірна).

Студенти та учні ПТНЗ

І- Шістка Андрій (ІФНТУНГ). І, до слова, це – наш скромний інтерв’юєр ;

ІІ- Ковалишин Тарас (ІФНТУНГ); 

ІІІ- Дячук Віталій (ПНУ імені Василя Стефаника).

 

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11