В бізнес-інкубаторі ІФНТУНГ стартували навчальні курси для підприємців громади

Понад 10 років Бізнес-Інкубатор Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу консолідує зусилля навчально-освітніх закладів, науково-дослідних установ, бізнесу та влади щодо впровадження в Івано- Франківську та Івано-Франківській області інноваційних форм підтримки підприємництва. Чимало проектів, які сприяють розвитку економіки, бізнесу, громади, Бізнес-інкубатор може сміливо зарахувати до своїх успішних здобутків. Зокрема, це – курси для людей золотого віку, проект гендерних ініціатив для жінок-підприємниць, а також для учасників бойових дій.

Сьогодні у Бізнес-Інкубаторі офіційно стартував черговий навчальний курс «Успіх у бізнесі» для підприємців громади, який вже традиційно реалізовується за сприяння міського голови Руслана МАРЦІНКІВА Департаментом економічного розвитку, екології та енергозбереження Івано-Франківської міської ради у співпраці з ІФНТУНГ, а участь у навчальному курсі є безкоштовною. 

Понад 20 учасників зареєструвались, щоб пройти теоретично-прикладний курс, націлений на отримання знань та навиків щодо заснування і ведення власної справи. Ініціаторка та координатора проектів Бізнес-Інкубатора, кафедри прикладної економіки Уляна БЕРЕЖНИЦЬКА наголошує: «Ця  навчальна програма впроваджується кафедрою прикладної економіки та Бізнес-Інкубатором ІФНТУНГ з 2019 року, апробована на практиці та адаптована до особливостей та потреб цільової групи – представників бізнесу Івано-Франківської громади. Курс включає 10 комплексних тем, що стосуються інновацій і вибору власних бізнес-ідей, аналізу ринку і маркетингового плану, фінансування бізнесу, бухгалтерського обліку та оподаткування, юридичних аспектів організації і ведення власної справи, цифровізації бізнесу, психології підприємця тощо. До викладання залучені викладачі Інституту економіки та менеджменту та кафедри суспільних наук».

На відкриття курсів завітали міський голова Івано-Франківська Руслан МАРЦІНКІВ та ректор ІФНТУНГ  Ігор ЧУДИК. Обидва керівники тішаться плідній співпраці. Міський голова зазначає: «Ціную таку продуктивну співпрацю з ІФНТУНГ на благо громади. Дякую, що університет черговий раз підставляє плече допомоги. В державі, яка воює, дуже важливо, щоб кожна людина могла себе реалізувати. Тому акцент у наших програмах саме на цьому. Важлива співпраця з університетами щодо навчальних програм, щоб бізнес розвивався. Бо підприємництво дає гарний дохід Івано-Франківську. Це податки, робочі місця». Важливість проектів відзначає й Ігор ЧУДИК: «В умовах війни, коли до Івано-Франківська релокується з зони бойових дій малий, середній та великий бізнес, потрібні молоді, активні та амбітні підприємці, готові підхопити та втілювати інноваційні бізнес-ідеї, працювати в згуртованій команді. І їм не повинно забракнути знань, навичок, натхнення».

А щоб не забракло знань та навичок, курси передбачають корисні презентації, практичні кейси, інтерактивні завдання, індивідуальне консультування з досвідченими фахівцями-практиками.

Після відкриття для учасників курсу розпочався психологічний тренінг під керівництвом викладачки кафедри суспільних наук, доц. Вікторії КРАВЧЕНКО. 

У слухачів попереду ще багато цікавих та продуктивних занять. А сьогодні ми бажаємо майбутнім підприємцям вдалого старту та успішної реалізації власних проектів!

 

 

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13