Університет удосконалює знання державних управлінців

Минули часи, коли «кухарка» бралась керувати державою, а управлінські експерименти проводили над цілими країнами. Минув час, коли методом спроб та помилок управлінців торувався шлях розвитку закладів, фірм, міст та сіл, держави. Сьогодні на часі – висококваліфіковані службовці для органів державного управління та місцевого самоврядування, підготовка яких за спеціальністю 281 «Публічне управління та адміністрування» (бакалаври і магістри) здійснюється в 2Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу на базі кафедрі публічного управління та адміністрування (ПУА) Інституту гуманітарної підготовки та державного управління. Ця спеціальність забезпечує високопрофесійну підготовку фахівців, які володіють знаннями та вміннями, потрібними для управління соціальними й економічними процесами на державному, регіональному та місцевому рівнях. Варто зазначити, що отриманий в тут рівень освіти повністю відповідає кваліфікаційним вимогам законів України «Про державну службу» та «Про службу в органах місцевого самоврядування».1

Викладачів кафедри ПУА часто запрошують на позауніверситетські заходи для державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування, депутатів різних рівнів, працівників і працівниць неурядових організацій і бюджетних установ. Тож нещодавно в. о. завідувача кафедри ПУА ІГПДУ Іван Лопушинський, як експерт з питань місцевого самоврядування, взяв участь у семінарі для депутатів місцевих рад України, зокрема й з Прикарпаття (територіальні громади м. Коломия, селища Верховина, с. Космач), який організував і провів Інститут Політичної Освіти (м. Київ) за підтримки Національного фонду на підтримку демократії (США) у межах проекту «Посилення місцевої демократії».

Упродовж трьох днів депутати місцевих рад удосконалювали свої знання про бюджетний процес на місцевому рівні, що важливо напередодні ухвалення відповідних бюджетних рішень на 2024 рік. До слова, серед учасників семінару були й випускники магістратури публічного управління та адміністрування ІФНТУНГ, які активно застосовують набуті в магістратурі знання у своїй депутатській діяльності.

 

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4