АТ «Укргазвидобування» поглиблює співпрацю з ІФНТУНГ

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу відвідала делегація АТ «Укргазвидобування» (входить до Групи Нафтогаз) – найбільшої газовидобувної компанії України. Основною її метою є укріплення енергетичної безпеки країни, що особливо важливо в умовах повномасштабної війни та енергетичного шантажу росією Європи.

Візит керівників і фахівців «Укргазвидобування» до профільного університету пов’язаний з постійним пошуком ефективних рішень для нарощення ресурсної бази і видобутку вуглеводнів. Для цього компанія знаходить і впроваджує в своїй роботі новітні методики, сучасне обладнання, а також розвиває професійні компетенції працівників.

На робочій зустрічі за участі ректора ІФНТУНГ Євстахія Крижанівського, проректора з наукової роботи Ігоря Чудика, проректора з науково-педагогічної роботи Сергія Куровця,  директора Науково-дослідного інституту  нафтогазової енергетики і екології Богдана Тершака,  директора Інституту нафтогазової інженерії Олега Витязя та завідувача кафедри видобування нафти і газу  Олександра Кондрата з командою Укргазвидобування йшлося про розширення та поглиблення співпраці між АТ «Укргазвидобування» та ІФНТУНГ. Серед пріоритетних напрямів для спільної роботи – стабілізація видобування нафти і газу в Україні, підготовка фахівців для реалізації проектів АТ «Укргазвидобування», перепідготовка та підвищення кваліфікації таких фахівців, виконання науково-дослідних проектів, зокрема й у частині енергетики майбутнього.

Передбачається, що результати співпраці підвищать ефективність використання внутрішніх ресурсів України для її відновлення та інтенсивного розвитку після війни, а також укріплення позицій країни на європейському енергоринку.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5