Участь в локальному Еногастрономічному Саміті - SLOW FOOD ODESA

 

 

                01.11.2024 відбувся локальний Еногастрономічний Саміт - SLOW FOOD ODESA, в якому взяла участь доцентка кафедри туризму, рекреації та регіонального розвитку ІФНТУНГ Гринюк Вікторія Ігорівна, а також приєдналися до заходу й студенти першого та другого рівнів вищої освіти спеціальності "Туризм і рекреація".

             Захід відбувався в гібридному форматі та об'єднав понад 100 учасників, серед яких науково-педагогічні працівники з різних регіонів Украни, журналісти,  студенти та представники ресторанного бізнесу.

                 Організатори: ННІ Готельно-ресторанного і туристичного бізнесу та енології ОНТУ/Slow Food Ukraine.

                  Захід присвячено  збереженню й популяризації гастрономічної спадщини Одещини на підтримку місцевих продуктів, виробників і традицій.

На саміті розглядалися питання:

📂 роль закладів вищої освіти в експертному супроводі руху Slow Food Ukraine;

📂 участь ОНТУ у виставці TERRA MADRE 2024 в м.Турин, Італія;

🍷🍇тенденції Slow Wine в світі та Україні;

📂 тренди сучасної української гастрономії, які представляли Майя та Олександр Степові, власники рестрану сучасної київської кухні "Глек"🍽;

📂📖презентація кулінарної книги Марії Каленської про одеську кухню американського видавництва
(кулінарна експертка, британська журналістка, письменниця, засновниця першої в Одесі кулінарної школи та еногастрономічного маршруту Басарабії, авторка волонтерського руху Bake for Ukraine);

📂 перспективи проєктування туристичних slow food маршрутів;

📂 презентація локальних виробників.

 

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця