01.11.2024 відбувся локальний Еногастрономічний Саміт - SLOW FOOD ODESA, в якому взяла участь доцентка кафедри туризму, рекреації та регіонального розвитку ІФНТУНГ Гринюк Вікторія Ігорівна, а також приєдналися до заходу й студенти першого та другого рівнів вищої освіти спеціальності "Туризм і рекреація".
Захід відбувався в гібридному форматі та об'єднав понад 100 учасників, серед яких науково-педагогічні працівники з різних регіонів Украни, журналісти, студенти та представники ресторанного бізнесу.
Організатори: ННІ Готельно-ресторанного і туристичного бізнесу та енології ОНТУ/Slow Food Ukraine.
Захід присвячено збереженню й популяризації гастрономічної спадщини Одещини на підтримку місцевих продуктів, виробників і традицій.
На саміті розглядалися питання:
📂 роль закладів вищої освіти в експертному супроводі руху Slow Food Ukraine;
📂 участь ОНТУ у виставці TERRA MADRE 2024 в м.Турин, Італія;
🍷🍇тенденції Slow Wine в світі та Україні;
📂 тренди сучасної української гастрономії, які представляли Майя та Олександр Степові, власники рестрану сучасної київської кухні "Глек"🍽;
📂📖презентація кулінарної книги Марії Каленської про одеську кухню американського видавництва
(кулінарна експертка, британська журналістка, письменниця, засновниця першої в Одесі кулінарної школи та еногастрономічного маршруту Басарабії, авторка волонтерського руху Bake for Ukraine);
📂 перспективи проєктування туристичних slow food маршрутів;
📂 презентація локальних виробників.