Тренажерний буровий центр – на варті нафтогазової галузі України

І це не порожні слова. У цей надважкий час Тренажерний буровий центр ІФНТУНГ, як і увесь університет, стоїть на варті нафтогазової галузі нашої Держави! Використовуючи кожну можливість, ТБЦ намагається  задовольняти , реальні   кадрові потреби  передових нафтогазових компаній  України у сертифікованих фахівцях, щоб зменшити ризики таких небезпечних ускладнень, як  газонафтоводопрояви під  час буріння свердловин та їх капітального ремонту. Сьогодні тут проходять інтенсивні тренінги за програмою Drilling Well Control за міжнародними стандартами IWCF з провідними фахівцями ДК «Укрбургаз». Лише упродовж1 минулого тижня 11 буровиків отримали сертифікати. А на цьому тижні розпочався вже наступний тренінг.

Процес сертифікації за стандартами Міжнародного Форуму Свердловинного Контролю ( IWCF) в Україні ТБЦ здійснює працюючи згідного нормативних вимог від центрального офісу  IWCF.  Все це завдяки унікальному імітаційному  обладнанню – парку  сучасних тренажерів-імітаторів (DRILLSIM 5000. Крім того, з курсантами працюють досвідчені акредитовані в Україні тренери-2інструктори  IWCF – директор ТЦБ, доц. кафедри буріння свердловин Василь  Колісник   та асис.  кафедри нафтогазових машин і обладнання Юрій  Мосора.  Інструктори докладають максимальних зусиль, щоб підготувати слухачів до випускних  практично-кваліфікаційних іспитів.

Варто зазначити, що наявність стереофонічних звукових ефектів, що синхронно супроводжують роботу тренажера, відтворюючи таким чином реальне звукове середовище в процесі буріння свердловин, максимально наближають навчання до реальної обстановки на буровій. Програмне забезпечення тренажера-імітатора дає змогу викладачеві повністю контролювати всі дії слухачів під час виконання ними практичних вправ із різних технологічних операцій. Викладач-інструктор може маніпулювати параметрами практичних вправ на тренажері як на початковому етапі, так і під час їх виконання. Окрім того миттєва зміна умов буріння чи параметрів конкретної технологічної операції забезпечує можливість створення екстремальних ситуацій у процесі навчання.

6345

Вітаємо  нових сертифікованих фахівців ДК «Укрбургаз» та очікуємо на майбутніх!

Довідково. На сьогодні тренажерний буровий центр це сучасний структурний підрозділ університету, у якому визначальну та головну позицію займає найсучасніший повномасштабний тренажер-імітатор DRILLSIM 5000, призначений для моделювання і виконання технологічних операцій при бурінні свердловин у різних умовах, а також для навчання і контролю знань персоналу з буріння та керування свердловинами у випадку флюїдопроявів. Успішна робота тренажерного бурового центру дозволила університетові пройти від 2004 року понад десять міжнародних переакредитацій та три міжнародних аудита (крайній у 2022 році).

 

  • 1
  • 4
  • 2
  • 3
  • 5