Студенти університету взяли участь у міжнародній програмі NAWA SPINAKER

Студенти Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу взяли участь у проєкті Інтенсивної міжнародної освітньої програми «Second Edition of the International School at AGH» під патронатом NAWA SPINAKER, яка проходила протягом десяти днів у Краківській гірничо-металургійній академії імені Станіслава Сташица (Польща).

Загалом участь у міжнародній програмі взяли понад 40 студентів з університетів України, Польщі, Японії, Казахстану, Узбекистану, Вірменії та Грузії. Серед найактивніших учасників – студенти ІФНТУНГ: Стецюк Роман, група ГР-19-2; Жекало Анастасія, група НІВм-22-2; Мохналь Тетяна, група НІСм-22-1; Рачкевич Мар’яна, група АМм-22-1; Піщак Юлія, група ЕТМм-22-1; Киселюк Анастасія, група НЗ-21-1; Стефінин Софія, група МНР-19-1; Сусак Дарина, група ІПм-22-1.

1«Фундаментальні дослідження в енергетиці» – тема міжнародної програми в 2022 році. У межах навчання студенти розглядали проблеми зменшення залежності від електроенергії, глобального потепління, енергетичної безпеки та застосування енергоощадних технологій в повсякденному житті.Робота проходила у форматі навчання на основі проєктів. Завдяки активному дослідженню й участі у вирішенні реальних проблем студенти здобули нові знання й набули унікального досвіду щодо енергетичних систем.

2Крім навчання й досліджень студенти брали активну участь у культурних заходах, семінарах, екскурсіях. Програма програмі NAWA SPINAKER стала для них гарною можливістю розширити міжнародні контакти, попрактикувати польську, англійську та дізнатись більше про культуру Польщі.

Студенти радять не боятись, пробувати, розвиватись, адже для цього університет дає всі можливості: «Ця програма - це не тільки знайомство з навчанням інших країн, але й вдосконалення себе, як особистості, це неоціненний досвід, нова реальність, нові хороші знання і практика перебування в іншомовному середовищі. Пробуйте, не бійтесь, адже кордони існують лише в нашій голові!»

Учасники програми висловловлюють щиру подяку директору Інституту нафтогазової інженерії професору Витязю О. Ю. за організацію та можливість взяти участь у програмі Spinaker.

 

 

  • 1
  • 2
  • 3