Співпраця ІФНТУНГ й АТ «Прикарпаттяобленерго»: практична складова

Теорія без практики неефективна, адже всі знання та вміння приходять з досвідом. Тому для якісної практичної підготовки майбутніх фахівців у Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу постійно проводять  лекції, зустрічі, практичні заняття, тренінги з професіоналами галузі.

Так, у межах співпраці університету з АТ «Прикарпаттяобленерго» професіонали-практики останнього періодично читають лекції та діляться досвідом роботи в енергорозподільчій компанії області зі  студентами спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка». Таким чином фахівці галузі долучаються до підготовки майбутніх спеціалістів, від яких залежатиме успіх стабільної роботи енергетичної системи України.

15-16 листопада студенти першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» мали можливість більше дізнатися від представників  АТ «Прикарпаттяобленерго» про особливості роботи служби діагностики та релейної служби. Привітали студентів і запрошених фахівців завідувач кафедри електроенергетики, електротехніки та електромеханіки Петро Курляк та доцент цієї ж кафедри Олег Соломчак. Вони переконані, що такі  зустрічі з фахівцями галузевих компаній є особливо актуальними зараз, коли Україна постала перед необхідністю розв’язувати проблеми енергопостачання в екстремальних умовах війни. А теперішнім студентам - майбутнім фахівцям в енергетичній галузі, важливо запозичувати досвід у передових фахівців ще під час навчання, щоб після його завершення одразу приступити до розбудови енергетичної безпеки нашої держави.

Першим лектором виступив Любомир Федорчак - заступник начальника служби діагностики, ізоляції та захисту від перенапруг АТ «Прикарпаттяобленерго». Тема лекції стосувалася діагностики електрообладнання. Пан Любомир ознайомив студентів і викладачів з тонкощами експлуатації та ремонту електрообладнання (трансформаторів, вимикачів, обмежувачів перенапруги, вимірювальних трансформаторів та ін.), розповів про графіки та норми ремонтів, обладнання для діагностики і загалом – про багатогранність та креативність в роботі служби діагностики.

Сьогодні ж здобувачі вищої освіти мали можливість поспілкуватися з начальником служби релейного захисту і автоматики АТ «Прикарпаттяобленерго» Валерієм Євчуком. Лектор розповів слухачам про релейний захист як невід’ємний елемент системи електропостачання, з чого він складається та як працює в комплексі ; про цифрову підстанцію в сучасних реаліях; ключову роль мікропроцесора як основного пристрою захисту та автоматики.

Після двох прослуханих лекцій, слухачі зійшлися на думці, що саме багатогранність і креативність служб кваліфікованих працівників - це запорука успіху стабільної роботи енергосистеми України!

Більше фото за посиланням

https://nung.edu.ua/news/spivpratsya-ifntunh-y-prykarpattyaoblenerho-praktychna-skladova

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця