Ще один внесок у Перемогу

Комісія конкурсу «Наука для зміцнення обороноздатності України» оприлюднила перелік проєктів, що рекомендуються до реалізації за рахунок грантової підтримки Національного фонду досліджень України із зазначенням рекомендованого обсягу фінансування проєкту за роками та пріоритетного напряму розвитку науки і техніки.

Серед них – проєкт розробки технології формування жаростійких покриттів плазмовим електролітичним оксидуванням на деталях авіаційної та ракетно-космічної техніки під керівництвом професора  кафедри комп'ютеризованого машинобудування Інституту інженерної механіки иа робототехніки Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Любомира Роп’яка. Передбачається, що ця робота в напрямі нових речовин та матеріалів буде профінансована в сумі 4500000 грн. й виконана впродовж двох років.

Зауважимо, що конкурс Національного фонду досліджень України «Наука для зміцнення обороноздатності України» зорієнтований на розробку та відновлення вітчизняних критичних технологій, структур та засобів для забезпечення спроможності України реагувати на мілітарні виклики, зміцнюючи таким чином інституційну стійкість та обороноздатність держави. Тож це ще один внесок науковців ІФНТУНГ у здобуття української Перемоги.