Розбудовуємо туристичну галузь України

Днями у Трускавці відбувся Міжнародний курортно-рекреаційний форум,  в якому взяли участь провідні експерти курортно-рекреаційної індустрії, фахівці із медичної реабілітації та курортології, представники влади та ділових кіл, науковці та здобувачі освіти. Як зазначає голова організаційного комітету Форуму – професор ІФНТУНГ, гарант освітньої програми «Міжнародний готельно-туристичний бізнес»,  д. е. н.  Володимир Гуменюк, що метою форуму є активізація комунікації влада-наука-бізнес задля фахового обговорення нагальних питань функціонування курортно-рекреаційної індустрії в умовах воєнного стану в Україні, обміну вітчизняним і міжнародним досвідом науковців і практиків, а також для пошуку нових можливостей та вироблення управлінських рішень щодо ефективного та раціонального використання ресурсного потенціалу як основи забезпечення сталого розвитку курортних територій та модернізації курортно-рекреаційної сфери.

Форум реалізовано завдяки ідеї та зусиллям партнерської команди:   Освітньо-професійна програма «Міжнародний готельно-туристичний бізнес» (спільнота «Туристична ліга»)  Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, Львівська ОВА, Державне агентство розвитку туризму України, Державна Установа «Український науково-дослідний інститут медичної реабілітації та курортології МОЗ України», Економічний університет – Варна, Люблінський католицький університет Івана Павла II й ін.1

Учасників Форуму, серед інших високопосадовців, привітав ректор ІФНТУНГ Ігор Чудик. Очільник університету підкреслив важливість вирішення питань з забезпечення доступу до освіти та навчання, створення умов для розвитку талановитих і кваліфікованих людей, надання професійної підготовки, підтримки підприємництва, а також створення інформаційної платформи для отримання і поширення необхідних знань для фахівців курортно-рекреаційної сфери,  підвищення кваліфікації та перекваліфікації фахівців.

Міжнародний курортно-рекреаційний форум проходив в очному та онлайн форматі дискусійних панелей та круглих столів за темами:

  • сучасний стан курортно-рекреаційної сфери України та особливості її функціонування в умовах воєнного стану;
  • нормативно-правові питання функціонування курортів, організації курортної справи, надання реабілітаційних та оздоровчих послуг;
  • міжнародний досвід сталого розвитку курортно-рекреаційної сфери: технології, стратегії, інструменти;
  • антикризове управління в курортно-туристичній індустрії;
  • міжнародні бізнес-комунікації: галузеві та міждисциплінарні аспекти.

2Активну участь у Форумі від ІФНТУНГ взяли викладачі, науковці та працівники університету: завідувач кафедри загальної, інженерної геології та гідрогеології  Володимир Хомин, викладач освітньої програми «Міжнародний готельно-туристичний бізнес», викладачі Наталія Казюка та Людмила Семиргастарший науковий співробітник Андрій Мельник, аспірант кафедри менеджменту та адміністрування Віталій Дмитрук.

Варто зазначити, що представники університету на Форумі були модераторами дискусійних платформ:3

Дискусійна платформа 1. Формування і використання курортно-рекреаційного потенціалу: сучасні реалії та генерація ідей (Віталій Гуменюк)

Дискусійна платформа 2. Курортна реабілітація: сучасні методи і технології майбутнього (Людмила Семирга)

Дискусійна платформа 3. Досвід сталого розвитку курортно-рекреаційної сфери: інструменти, стратегії, технології (Наталія Казюка)

На заході прозвучали доповіді спікерів з презентаціями, після кожної доповіді тривала коротка дискусія у форматі питання-відповіді.   Важливим джерелом знань для фахівців курортно-рекреаційної сфери стануть опубліковані матеріали форуму.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4