РМВ презентувала свою діяльність на Всеукраїнському форумі

У межах ІІІ Всеукраїнського форуму рад молодих вчених голова Ради молодих учених  Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, професорка кафедри технологій захисту навколишнього середовища Теодозія Яцишин презентувала результати діяльності ради під час війни.

Цьогоріч форум відбувався у формі панельних дискусій, присвячених проблемам і перспективам діяльності рад молодих вчених в умовах війни в Україні та за кордоном. Зокрема, під час першої панельної дискусії учасники в залах, розділених за регіональним принципом, мали змогу поділитися власним досвідом щодо проблем та викликів, які супроводжують діяльність молодих учених в умовах війни, в Україні. Під час другої панельної дискусії міжнародні спікери окреслили можливості для молодих учених України.

1Голова РМВ ІФНТУНГ Теодозія Яцишин під час першої панельної дискусії розповіла про діяльність молодих науковців університету від початку повномасштабного вторгнення рф. Так, з перших днів РМВ доєдналася до БФ «Людина», взяла участь в розробці т виготовленні кровоспинних турнікетів, об’єднала наукову молодь на всеукраїнському науковому семінар «Наукова молодь – потенціал відновлення України», провела обговорення моделі відкритого університету, стала співорганізатором стратегічної сесії «Впровадження інноваційних рішень та створення умов для розвитку «зеленої» економіки на території Івано-Франківської громади» тощо.

2Під час другої панельної дискусії, яка проходила за участю міжнародних експертів, проф. Теодозія  Яцишин виступила з доповіддю на тему: «Сучасні кліматичні виклики для суспільства та роль молодих вчених в їх подоланні».

Проведення форуму сприяло активній комунікації молодих вчених у вирішенні проблем, спричинених військовими діями росії в Україні, посиленню співпраці між молодими вченими України, радами молодих вчених, встановленню зв’язків з основними зацікавленими сторонами та іноземними партнерами, а також обміну напрацюваннями у питаннях організації наукової (науково-технічної) діяльності, розвитку наукового потенціалу, популяризації наукової (науково-технічної) діяльності молодих учених.