Продовжуємо навчатись у фахівців-практиків

У межах нещодавно укладеного договору про співпрацю між Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу й АТ «Прикарпаттяобленерго», який передбачає вдосконалення освітнього процесу ЗВО, покращення якості підготовки здобувачів вищої освіти за спеціальністю 141 – «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», фахівці компанії розпочали читати лекції з дисциплін професійної підготовки, ділитися досвідом роботи в енергорозподільчій компанії області та заохочувати студентів до якісного вивчення предметів.

1Сьогодні, 20 жовтня, відбулася перша лекція для студентів 141 спеціальності – «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» . Перед заняттям привітав студентів і представників АТ «Прикарпаттяобленерго» завідувач кафедри електроенергетики, електротехніки та електромеханіки Петро Курляк, а основним спікером заходу виступив директор з управління активами обленерго, а також випускник ІФНТУНГ Олег Сеник.

2Тема лекції – «Електроенергетика та основні напрямки і бізнес-процеси АТ «Прикарпаттяобленерго». Лекція проводилася в межах дисципліни «Вступ до електричної інженерії». Говорили, зокрема, про ринок електроенергії та його учасників, різновиди ринку, про операторів системи розподілу електричної енергії, про тарифи, економію та безпосередній процес купівлі-продажу між постачальником світла та споживачем.

Навчальні лекції будуть проводити працівники технічного напрямку АТ «Прикарпаттяобленерго» протягом 2023-2024 років. Це дозволить закріпити теоретичні знання та мати безпосередній зв'язок з підприємствами енергетичної галузі. Також підприємство надаватиме можливості для виробничої практики. Таким чином університет готуватиме студентів до майбутнього працевлаштування за фахом.

 

 

  • 1
  • 2
  • 3