Працюємо й розвиваємось

З метою забезпечення якості професійної підготовки здобувачів вищої освіти на кафедрі електроенергетики, електротехніки та електромеханіки відбувся круглий стіл щодо обговорення проекту освітньої програми першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 141- «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка».

У заході взяли участь викладачі кафедри та зовнішні стейкхолдери освітньої програми, зокрема представники департаменту з виробництва, ДТЕК Бурштинська ТЕС, ПАТ «Прикарпаттяобленерго», західного сектору енергетики відділу енергетики управління транспортування газу ТОВ «Оператор газотранспортної системи України», ТОВ «КАРПАТ-НАФТОХІМ» , НГВУ «Долинанафтогаз», НГВУ «Надвірнанафтогаз», ПАТ «Укрнафта», Долинського газопереробного заводу, БК «Ярковиця», департаменту інфраструктурних проектів ТОВ «Електросвіт» та ін.

Гарант освітньої програми, доцент кафедри електроенергетики, електротехніки та електромеханіки Олег Володимирович Соломчак привітав учасників круглого столу та розповів про освітню програму першого (бакалаврського) рівня вищої освіти «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» за спеціальністю 141- «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», озвучив мету, предметну область, фокус та особливості, а також можливості щодо працевлаштування майбутніх випускників, подальшого навчання та професійної діяльності. Крім того Олег Володимирович розкрив особливості, переваги та сильні сторони освітньої програми, відмінності від освітньої програми 2018 та 2021 років. «Відзначу, що ми маємо високий рівень співпраці із зовнішніми стейкхолдерами, які завжди дають слушні поради і пропозиції з покращення освітньої програми, сприяють проходженню студентами практики на виробничих підприємствах. Частина підприємств уклали угоди на дуальну освіту студентів. Тому для нас буде цінно, якщо учасники заходу активно візьмуть участь в обговорення та висловлять свою позицію щодо проєкту освітньої програми в редакції 2023 року. Й сподіваємось на подальшу плідну співпрацю!», - додав гарант освітньої програми.

Завідувач кафедри, доцент Петро Омелянович Курляк наголосив на необхідності наближення навчального процесу до потреб виробництва, продовження співпраці в проходженні практики студентами на підприємствах. З огляду на важливість практичної складової в процесі підготовки висококваліфікованого фахівця, Петро Омелянович звернувся до представників підприємств щодо сприяння в оновленні лабораторної бази кафедри, наповненні її сучасним обладнанням. До слова, приклади такої ефективної співпраці кафедра має з ПАТ «Прикарпаттяобленерго», Корпорацією ВАТРА,  ABB, Schneider Electric, Akkodis Germany Tech Experts GmbH та ін.

Загалом відбувся конструктивний обмін думками щодо проєкту освітньої програми 2023 року, учасники заходу підтримали його та висловили свої пропозиції і побажання, які дозволять покращити освітній процес за освітньою програмою. Зовнішні стейкхолдери відмітили ті позитивні зміни, які є в освітній програмі, а також висловили готовність до подальшої плідної співпраці.

 

  • 1
  • 2