Працюємо для розбудови науки майбутнього

Днями за ініціативи Ради молодих учених при Міністерстві освіти і науки України відбулася Регіональна зустріч Рад молодих вчених (РМВ) Івано-Франківської області. Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу був представлений у складі голови Ради молодих учених університету, професорки кафедри технології захисту навколишнього середовища Теодозії Яцишин та інших представників РМВ.

1З вітальним словом до учасників засідання – молодих учених всіх закладів вищої освіти Івано-Франківської області звернулися заступник директора департаменту - начальник управління освіти і науки департаменту освіти і науки Івано-Франківської ОВА Ігор Гаврилюк та голова Ради молодих вчених Міністерства освіти і науки України Олеся Ващук. У своїх промовах вони наголосили на важливості активізації діяльності рад, частково перерваної повномасштабним вторгненням росії в Україну, щоб напрацьовувати можливості для подальших напрацювань проєктів ради молодих вчених.  Адже це - основа для розбудови науки майбутнього, перед якою постають колосальні виклики.

Основна робота рад молодих вчених зосереджена на оптимізації професійної діяльності молодих науковців та їх творчої самореалізації. Саме й тому на порядок денний заходу було винесено питання викликів і можливостей у діяльності рад молодих вчених та молодих вчених у Івано-Франківській області в умовах війни. Бо тільки визначивши місцеві можливості й проблеми, можна ефективно розвивати науку на загальнодержавному рівні, в тому числі реформувати систему її фінансування, сприяти генерації нових ідей та їхній якісній експертизі.

Також у межах зустрічі вчені розглянули питання, пов'язані з підтримкою наукової та науково-технічної діяльності в країні, комерціалізацією та впровадженням/масштабуванням наукових розробок.

РМУ при МОН України представила проекти, спрямовані на підтримку та стимулювання наукової та науково-технічної діяльності молодих вчених в умовах війни.

 

  • 1
  • 2