Попри війну – до перемог у конкурсі ім. Петра Яцика

24 листопада 2022 року відбувся ІІ етап ХХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика серед студентів закладів вищої та фахової передвищої освіти. Студентки кафедри філології та перекладу Інституту гуманітарної підготовки та державного управління ІФНТУНГ посіли призові місця.

Уся  університетська спільнота вітає із перемогою в конкурсі студентку Владиславу Шутку (ФІЛ-22-2) із зайнятим І місцем та Тетяну Паньків (ФІЛм-22-2) із зайнятим ІІ місцем, а також їхнього наукового керівника ‒ доц. кафедри філології та перекладу  Мирославу Венгринюк.

 Бажаємо нашим конкурсанткам і їхній наставниці ніколи не зупинятися на досягнутому, впевнено йти до своєї мрії та надихати інших на перемоги й здобутки.

Довідково. Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика — конкурс, який має на меті утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу. За ухвалою Ліги українських меценатів, конкурсу надано ім'я Петра Яцика, а його дочка Люба стала почесним головою конкурсу.

За останні роки кількість учасників конкурсу сягала 5 млн людей з-понад 20 країн світу.

1