Науковці Європи напрацьовували шляхи подолання багатовимірних криз

«Польща, Європа та світ у часи багатовимірних криз» - міжнародна наукова конференція, яка об’єднала в стінах Католицького університету імені Івана Павла ІІ у м. Люблін провідних науковців Польщі, України, Молдови й Угорщини, студентів, експертів, представників влади задля обговорення й напрацювання можливих шляхів подолання викликів, спричинених пандемією COVID-19, збройними конфліктами, війною в Україні, гуманітарною кризою, інфляцією.

Серед учасників конференції -  Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу. Наш заклад представляв директор Інституту гуманітарної підготовки та державного управління, професор Дмитро Іванович Дзвінчук. На панелі, яка була присвячена питанню відбудови України та участі Європи в цьому Дмитро Іванович розповів учасникам конференції про реальне життя українців в умовах війни, про ті виклики і потреби, що постануть перед нашою країною в післявоєнний час і про ту допомогу, яку може надати Польща та Європейський Союз.

1«Майже в кожному виступі на конференції звучала тема війни українців проти російської агресії, а також щира тривога за долю України та пропозиції щодо всебічної підтримки українців Республікою Польща, - ділиться думками Дмитро Дзвінчук. - Добрі враження про цей концентрований форум людської інтелектуальності ще довго буде гріти мою душу і давати поштовх до нових наукових розмислів. Від імені Інституту висловлюємо вдячність Консулу Польщі у Львові Томашу Ковалю, проректорці університету Беаті Піскорській, директору Фундації розвитку університету Томашу Токарські та експерту Кшиштофу Лонтці за бездоганну організацію конференції та змістовне наповнення секцій, сподіваємося на тіснішу співпрацю в майбутньому».

 

 

  • 1
  • 2
  • 3