Нагорода від краєзнавців

Завідувач кафедри фізико-математичних наук Інституту інженерної механіки та робототехніки Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу і  голова обласного осередку Наукового товариства імені Т. Шевченка Василь Мойсишин став лауреатом конкурсу «Краща краєзнавча книга 2023» в номінації «Туристичне краєзнавство».

Премія заснована 2012 року Івано-Франківською обласною організацією Національної спілки краєзнавців України, і щорічно, за її умовами, визначаються друковані дослідження в галузі краєзнавства за тематичними номінаціями. 

Сказати відверто, книгу Василя Мойсишина «Мандрівні есеї», яка була відзначена членами журі цього разу, на перший погляд, складно назвати дослідженням – вона читається на одному подиху і сприймається як захопливий художній твір. Однак насправді може використовуватися і як докладний путівник, і як збірка матеріалів для екскурсоводів. Та й не лише для них: студенти освітньої програми «Туризм» можуть почерпнути з неї багато цінних відомостей, які стануть їм у пригоді у майбутній професійній діяльності.

Ну, а для всіх інших «Мандрівні есеї» - ковток свіжого повітря й така собі краєзнавча психотерапія в часі війни. Тож читаймо і занурюймося в цілющий дивосвіт Карпат!