На службі енергонезалежності держави

Вже традиційно в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу до Дня працівників  нафтової,  газової,  нафтопереробної промисловості та нафтопродуктозабезпечення України відбуваються урочистості. Адже це професійне свято справедливо можна назвати іменинами університету, бо саме ІФНТУНГ – єдиний в Україні університет нафтогазового профілю ІV рівня акредитації, забезпечує понад 50 років ці галузі висококваліфікованими кадрами.

Це свято – хай сьогодні в силу форс мажорних обставин не таке масштабне – поєднало викладачів, працівників, випускників та студентів ІФТУНГ завдяки його онлайн-трансляції на офіційних сторінках університету у соцмережах. І верстат-качалка, символічно запущений директором Інституту нафтогазової інженерії Олегом Витязем, нагадав учасникам дійства про важливість обраного фаху, приналежність до великої армії нафтовиків та, що  нафтогазова та нафтопереробна галузь завжди були і залишаються основною ланкою паливно-енергетичного сектору, який забезпечує ефективне функціонування та сталий розвиток економіки країни, її національну безпеку та енергетичну незалежність.

«Власне ця галузь стала ініціатором створення нашого університету, - зазначив у привітальному слові ректор ІФНТУНГ Євстахій Крижанівський, який вважає себе братом-близнюком університету. – Це – галузь, яка є надважливою складовою паливно-енергетичного комплексу держави, запорукою успішної перебудови економіки України та її енергетичної незалежності. Університет доклав чимало сил, щоб зміцнити нашу енергетичну незалежність:  завдяки праці науковців, інженерів, працівників були створені потужні комплекси, освоєні родовища, впроваджені нові технології з видобутку нафти та газу. Та найголовніше – за 53 роки свого існування ІФНТУНГ підготував близько 60 тисяч висококваліфікованих кадрів для нафтогазового комплексу та підприємств не лише України, але й іноземних держав. Попри своє нафтогазове спрямування наш ЗВО намагається йти в ногу з часом. Ми не ховаємось від проблем – екологічних, викликаних глобальним потеплінням, економічних – через зменшення запасів вуглеводнів, гуманітарних, пов’язаних з викликами у вищій освіті. Наші викладачі та науковці працюють й у сфері відновлюваних джерел енергії, відкривають нові освітні програми, працюють над подоланням негативних екологічних явищ, спричинених добуванням та використанням вуглеводнів. В нафтогазовій освіті у нас єдиний пріоритет – якість. І свідченням цьому є наші успішні випускники. Тож звертаюсь до вас, студенти нафтогазових спеціальностей! Вам дістався непростий, але надзвичайно цікавий та відповідальний фах! Вчіться,розвивайтесь, рухайтесь вперед! У ваших руках майбутнє країни та планети!»

На головну площу університету на професійне свято завітало й кілька випускників ІФНТУНГ, серед яких – багаторічний директор УМГ «Прикарпаттрансгаз» та очільник Асоціації випускників ІФНТУНГ Василь Рудко  та випускник кафедри нафтогазових машин та обладнання, генеральний директор компанії «Рон-тех» Назар Тацакович. Вони одностайно  вважають свою alma mater інкубатором якісних інженерних кадрів, які успішно працюють на високих посадах в престижних нафтогазових вітчизняних та іноземних компаніях, люблять свій фах і високо несуть звання випускника ІФНТУНГ.

До привітань долучились уся адміністрація та директори інститутів університету. Більше того, з нагоди професійного свята були відзначені кращі викладачі працівники та студенти нафтогазових спеціальностей ІФНТУНГ. Для присутніх офлайн та онлайн учасників заходу прозвучала у подарунок пісня у виконанні студентки IV курсу Інституту економіки та менеджменту  Лесі Мельникович.

Атмосферне свято вдалось завдяки Центру культури і дозвілля студентів (режисер - заступник проректора з виховної роботи Наталія Концур) та Студентському профкому ІФНТУНГ (Ілона Сапіжак)

 

  • ІФНТУНГ
  • ІФНТУНГ
  • ІФНТУНГ
  • ІФНТУНГ
  • ІФНТУНГ
  • ІФНТУНГ
  • ІФНТУНГ
  • ІФНТУНГ
  • ІФНТУНГ