На конференції з дуальної освіти досвідом ділився ІФНТУНГ

Днями Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти (НМЦ ВФПО) в партнерстві з Фондом ім. Фрідріха Еберта в Україні та ГО «Українська асоціація маркетингу» за підтримки Міністерства освіти і науки України провів  Міжнародну науково-практичну конференцію на тему «Дуальна форма здобуття освіти: висновки з пілотного проєкту в закладах вищої та фахової передвищої освіти України».

1Метою конференції було підсумування результатів пілотного проєкту в закладах вищої та фахової передвищої освіти України, аналіз проблем та викликів упровадження підготовки фахівців за дуальною формою в закладах освіти та підприємствах-партнерах, імплементація концепції дуальної освіти в освітній процес закладів освіти, визначення перспектив розвитку дуальної освіти в Україні.

Учасниками заходу були представники закладів освіти, бізнесу, здобувачі освіти. Серед запрошених спікерів була координатор2 дуальної освіти Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, доктор економічних наук, професор, завідувачка кафедри підприємництва та маркетингу Ірина ПЕРЕВОЗОВА, яка представила досвід ІФНТУНГ в організації освітнього процесу за дуальною формою здобуття освіти. Зокрема, дані про те, що станом на 15.11.2023 р. за дуальною формою здобуття освіти в університеті навчається 76 здобувачів освіти з 21 освітньої програми та залучено 50 суб’єктів господарювання різних галузей.

Велика увага приділялась питанням досвіду впровадження дуальної форми, перспективам розвитку дуальної освіти в Україні, міжнародному досвіду підготовки фахівців за дуальною формою освіти.

Ці та багато інших актуальних питань щодо дуальної освіти було розглянуто й вирішено, а також окреслено завдання для подальшої роботи з адаптації дуальної форми навчання у закладах вищої та передвищої освіти.

З матеріалами заходу та презентаціями спікерів можна ознайомитися за посиланням https://wp.me/Pd8C4Z-6Gj

З історією реалізації проекту у сфері дуальної освіти можна познайомитись  у короткому фільмі: