На базі студентських практик у Маріямполі створять наметове містечко "Dniester-Camp"

Проєкт "Dniester-Camp" студентки кафедри туризму Інституту природничих наук і туризму Анни Гузій  переміг у Першому конкурсі студентських туристичних стартапів, який проводився з метою підтримки талановитої молоді, сприяння самореалізації студентів, заохочення їх до подальшої діяльності у сфері туризму управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій.

Проєкт "Dniester-Camp" буде реалізовуватись ІФНТУНГ та Дубівецькою ОТГ, між якими підписаний меморандум про співпрацю. Сама гранту, яку виділила Івано-Франківська обласна державна адміністрація для виконання заходів – 50 тис.  грн.  Мета проєкту – забезпечення розвитку сталого туризму в селі Маріямпіль Дубовецької ОТГ шляхом створення нового об’єкту інфраструктури, зокрема наметового містечка для студентської молоді "Dniester-Camp".

Наметове містечко буде розташоване в с. Маріямпіль, де, на взятій в оренду на 49 років землі, ІФНТУНГ має базу студентських практик Інституту природничих наук і туризму, яка включає корпус, огороджену територію, альтанку.

1«"Dniester-Camp" буде знаходитися на території студентської бази ІФНТУНГ у Маріямполі, неподалік крутого берегу річки Дністер, поряд з оглядовим майданчиком з чудовим краєвидом в оточенні природи. Вибір місця розташування зумовлено тим, що Маріямпіль має перспективи для того, щоб стати відмінним культурно-пізнавальним осередком Івано-Франківської області», - розповідає авторка проєкту Анна Гузій.

Авторка проєкту на її наукова керівниця, завідувачка кафедри туризму, професорка Людмила Архипова кажуть, що наметове містечко "Dniester-Camp" дозволить туристам максимально насолодитись життям на природі, подалі від міста, водночас за невеликі кошти, особливо у порівнянні з дорогими базами відпочинку та санаторіями. Практично всі люди люблять відпочивати на природі, але не всі мають необхідне спорядження, саме тому проєкт допоможе вирішити цю проблему.

Крім того, реалізація проєкту створить умови для активного відпочинку, який студенти зможуть поєднати з дослідженням і пізнанням історії та культури галицького краю.

«Перш за все, Маріямпіль є духовним центром. У церкві Воздвиження Чесного Хреста є можливість побачити Чудотворну ікону Матері Божої. Заслуговує на увагу перший в Україні Біблійний сад, де можна побачити і також дізнатися значення понад 25 видів дерев і кущів, які згадуються у Біблії і були зібрані з усіх куточків світу. Поруч з храмом та Біблійним садом розміщений колишній монастир капуцинів. Крім  того, біля бази ІФНТУНГ у Маріямполі знаходиться старовинний дуб, де за легендою, відпочивав Симон Петлюра, на честь якого й назвали дерево. Дуб Симона Петлюри є одним з найдавніших й одним з найбільших в області. А праворуч від дендропарку, на території якого знаходиться дуб, є цілюще джерело й оглядовий майданчик. Також Маріямпіль володіє значним туристичним потенціалом, тут також є такі туристичні атракції: залишки Маріямпільського замку Яблоновських - палацу, фортечних укріплень кінця XVII ст., колишній монастир капуцинів та сестер милосердя XVIII ст. Саме ці туристичні ресурси приваблюють туристів, які здійснюють сплав річкою Дністер, зробити зупинку у Маріямполі, щоб відвідати ці об’єкти. Ось чому наметове містечко може стати відмінним місцем для ночівлі любителів активного відпочинку – рафтингу чи каякінгу», -  додає студентка Анна.